Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Woonplant van de maand november: de Bromelia

Sterk, mannelijk, maar zeker ook verzorgd. Een echte wereldreiziger van oorsprong. En ook nog eens energiek en eigenzinnig. Plus, niet onbelangrijk: hij is ook nog eens zeer aantrekkelijk. Christopher Columbus? Chris Zegers? Nee, deze beschrijving slaat op de Woonplant van de maand november, de Bromelia!

Energieke mooie jongen investeert graag in langer samenzijn

Hoewel z’n uiterlijk misschien doet vermoeden dat hij behoorlijk wat aandacht en verzorging nodig heeft is niets minder waar. De Bromelia is een sterke en erg makkelijke natural beauty. Absoluut geen kasplantje: geef hem een plaats in het licht (niet in de volle zon!) en regelmatig water (gieten in de kelk van de plant) en hij is content. Van verwennerijen moet hij weinig hebben, dus af en toe extra plantenvoeding toevoegen aan z’n water is niet nodig. Hoewel: op een warme dag vindt hij het wel heerlijk om te worden verrast met nevel uit de plantenspuit. Dus als je hem dan toch een keer een plezier wilt doen …

Makkelijke mentaliteit

Zijn makkelijke mentaliteit dankt de Bromelia waarschijnlijk aan de omstandigheden waarmee zijn stamvader moest dealen. Die wist zich prima staande te houden in het ruige Andesgebergte, maar ook in de oerwouden van Uruguay. Daar groeit de Bromelia soms letterlijk op bomen en onttrekt dan met zijn wortels en bladeren vocht en voedsel aan de lucht. Maar als echte wereldreiziger reikt zijn horizon nog veel verder: overal in Midden- en Zuid-Amerika zijn Bromelia’s te vinden. Stuk voor stuk mooie jongens, die zich allemaal schijnbaar moeiteloos hebben aangepast aan de lokale omstandigheden.

Genieten op niveau

Blikvanger is ongetwijfeld zijn felgekleurde, grote bloem die als een vlam vanuit het hart omhoog groeit. Die bloemen kunnen de prachtigste kleuren hebben: rood, geel, oranje, paars tot zelfs tweekleurig. Kwestie van vooral flink genieten als hij deze toont. De Bromelia is namelijk nogal eigenzinnig en bloeit slechts een keer. Maar dat doet hij dan wel weer met een energie die z’n gelijke amper kent. Zijn bloei kan namelijk wel drie tot zes maanden duren. Geen mooie jongen dus die jou na de eerste ontmoeting laat zitten. Hij investeert liever in wat langer. En dat is toch een fijne zekerheid bij de eerste kennismaking. Want zeker weten dat je maximaal mag genieten!   

Voor meer informatie kijken op mooiwatplantendoen.nl

Adv. Bol.com Gardena