Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Woonplant van de maand oktober: Rhipsalis

Lisa Garden op 03-10-2012

Een natuurlijk alternatief tegen stress? De Rhipsalis biedt uitkomst. Deze Woonplant van de maand oktober zorgt voor een kalmerende werking, zo heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. En de decoratieve vetplant is ook nog eens een behoorlijk hippe dame, dus wanneer u een huisgenote zoekt die zowel trendy is als beheerst, zit u met deze schone op de eerste rang.

Hippe, schone Rhipsalis verlaagt uw stress

Zet een aantal Rhipsalissen in uw kamer en gegarandeerd dat u zich minder gespannen voelt. Onderzoek aan de Universiteit van Surrey in Engeland toonde namelijk aan dat mensen in een kamer met planten veel minder gespannen een hun opgedragen taak uitvoerden dan de groep die dat in een ruimte zonder groen moest doen. Ander onderzoek maakte inzichtelijk dat proefpersonen in een ruimte met planten een aanzienlijk lagere bloeddruk hebben dan mensen in een kamer zonder planten.

Amper eisen

Een ruime ‘beloning’ voor het weinige dat de Rhipsalis van u vraagt. Elke plek in uw huis wordt gewaardeerd, een à twee keer per week een klein beetje water, en qua temperatuur heeft de plant ook amper eisen. Ze is zelfs zo makkelijk dat u zonder problemen een week of twee, drie op vakantie kunt, wanneer u haar voor vertrek even goed in water dompelt. Maar: staat ze in de zon, dan heeft ze wat meer water nodig. De Rhipsalis is bovendien een snelle groeier, die lange ranken ontwikkelt. Deze zijn erg makkelijk in model te houden; af en toe bijknippen is voldoende.

Zonder stekels

De Rhipsalis is familie van de Cactus. Ze komt voor in regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika, in Afrika en op een paar eilanden in de Indische Oceaan. De plant groeit daar op boomstammen in de halfschaduw. Er zijn veel verschillende soorten, die in kleur en vorm behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Maar: zonder stekels! De Rhipsalis is een beauty met gevoel. U wil ze nooit pijn doen. Voor jullie samen alleen het beste.
 

Adv. Bol.com Gardena