Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Woonplant van de maand januari: Areca

Als een echte beschermengel waakt hij over uw gezondheid. U moet goed in uw vel zitten, dan is hij tevreden. Inderdaad: een verzorgend type, deze Areca. En het mooie is dat hij daar eigenlijk nauwelijks iets voor terugvraagt. Terecht dus dat deze Palmsoort is uitgeroepen tot Woonplant van de maand januari. 

Goudpalm, of Vederpalm wordt de Areca ook wel genoemd. Deze laatste benaming verwijst naar de gelijkenis met het gespreide verendek van een fraaie tropische vogelsoort. Dat komt door de specifieke wijze waarop de takken van de Areca groeien. Niet zoals veel andere Palmsoorten vanuit een verdikte stam, maar via stengels die zich stuk voor stuk vanuit de grond ontwikkelen. Wanneer de Areca zich goed voelt zal hij nieuwe stengels ontwikkelen en zo in de breedte groeien. Met als het ware een steeds groter gespreid tropisch ‘verendek’ als resultaat.

Natuurlijke habitat
Z’n tropische uiterlijk dankt de Areca ook aan zijn natuurlijke habitat. Hij stamt uit de vochtige regenwouden in Madagaskar, waar hij te vinden is op beschutte plaatsen. Daar vormt hij met soortgenoten en tientallen andere Palmsoorten op veel plaatsen een dicht oerwoud van fraaie groene bladeren.

Hard maken voor uw gezondheid
Heeft de Areca zijn plek in uw huis gevonden dan zal hij zich meteen hard maken voor uw gezondheid. Hij verwijdert namelijk eventueel aanwezige giftige stoffen uit de lucht. Tegelijkertijd brengt hij vocht in de lucht doordat hij het water dat hij krijgt verdampt. Waardoor u dus kunt profiteren van zuivere én niet te droge lucht. In ruil daarvoor vraagt hij een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Zorg ook dat u de Areca regelmatig water geeft, zodat de kluit nooit uitgedroogd is. In ruil daarvoor zorgt hij dat u zich kunt koesteren in een heilzame omgeving.

*In samenwerking met Bloemenbureau Holland