Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Woonplant van de maand april: Klimop

Lisa Garden op 01-04-2015

De Klimop, ook bekend als Hedera, is Woonplant van de maand april. Deze plant blijft ook met weinig water ambitieus groeien en klimmen. Hoe meer hij groeit, hoe meer schilderachtige bladeren hij laat zien. Doordat de plant geen tropische exoot is, maar groeit in Europa is hij gewend aan een wat koeler klimaat en daardoor makkelijk in de omgang.

Het verhaal van de Klimop

Klimop is een groenblijvende, houtige klimplant. De plant is familie van de Araliaceae, waartoe ook Dizygotheca, Fatsia en Schefflera behoren. De Hedera helix kent iedereen, zowel als kamerplant als tuinplant. Klimop is een van de meest luchtzuiverende woonplanten. De plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht en geeft daarvoor zuivere zuurstof terug. Zo verbetert de Klimop de leef- en werkomgeving van mens en huisdier. De plant is daarnaast ook nog gemakkelijk te onderhouden, een zogenaamd easy care product.

Klimop fotoVerzorging van de Klimop

De Klimop kan redelijk goed tegen droge lucht, rond de 12-20 graden Celsius is hij helemaal gelukkig. Het liefste staat de Klimop niet in de volle zon en met één keer per week een beetje water is hij helemaal tevreden!

Leuk om te weten:

- Onderzoek bij de NASA heeft aangetoond dat de Klimop een krachtige luchtzuiveraar is, handig voor thuis en op kantoor.
De Klimop staat in de top 10 van makkelijke woonplanten.
- Een Klimop laat zich makkelijk leiden langs elk object en figuur, dus laat je creativiteit de vrije loop of maak een mooie plantenmuur vol Hedera’s.
- Als Klimop buiten niet verder kan groeien, dan is de plant volwassen en krijgt hij takken zonder hechtwortels, het blad krijgt een ruitvorm en de Hedera gaat bloeien en vormt bessen.
- Wereldwijd bestaan er vermoedelijk meer dan 4.000 Klimoprassen. 
- In de Griekse mythologie is Klimop de plant van Dionysos, de god van de wijn en de plantengroei. Een krans van Klimop gold als symbool van overwinning en mannelijke kracht, daar komt ook de Klimopkrans voor winnaars van de Olympische Spelen vandaan.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Tuincentrum Overzicht.nl

Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief en ontvang tuintips en andere leuke tuinartikelen maandelijks in uw mailbox of volg Tuincentrum Overzicht.nl op Facebook, Twitter of Google+

Adv. Bol.com Gardena