Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Grote tuin? Kies voor een glazen serre

Geniet jij ook het liefst elk moment van de dag van jouw tuin? Heerlijk tussen de planten en de buitenlucht. Toch is dat niet altijd even praktisch. Om ook binnen optimaal van je tuin te genieten, is een glazen serre een oplossing. Hiermee haal je de natuur en het buitengevoel naar binnen.
 

Breid je woonruimte uit met een serre

Wil je meer woonruimte? Dan is het niet per se nodig om te verhuizen. Als je tuin groot genoeg is, dan is een uitbreiding van je huis ook een optie. Dit doe je met een aanbouw in de stijl van jouw huis of het plaatsen van een glazen serre. Wil je naast meer woonruimte ook meer licht in huis? En kijk je graag uit op de tuin? Dan is een serre ideaal om het hele jaar door van de tuin te genieten. De gehele constructie is van glas, waardoor het ook een soepele overgang van binnen naar buiten creëert.


Voor- en nadelen van een serre

Een serre van glas wordt tegen de gevel van je huis aangebouwd. Naast een prachtig uitzicht op de tuin en meer woonruimte heeft een serre nog meer voordelen:

  • Meer licht in huis;
  • Je huis krijgt een luxe uitstraling;
  • In de koudere maanden blijf je genieten van de tuin;
  • In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om een serre te bouwen. Check dit wel altijd eerst bij de gemeente.

 

Toch heeft een serre ook enkele nadelen:

  • Het warmt in de zomer snel op, door de zon op het glas.
  • Een glazen serre is kwetsbaarder dan een aanbouw. Kies voor stevig glas, zodat de serre een stevige hagelbui aan kan. Goed om te weten: met een opstalverzekering ben je verzekerd voor onder andere stormschade. Check de voorwaarden bij je verzekeraar.

Waardeverhoging van je huis

Met een verbouwing verhoog je de waarde van je huis. Het plaatsen van een serre vergroot je woonoppervlak. Vergeet dus niet om na de aanbouw de herbouwwaarde te berekenen en door te geven aan je verzekeraar. Het bedrag waarvoor jouw woning verzekerd is, is namelijk gebaseerd op de herbouwwaarde. Zo voorkom je dat je huis onderverzekerd is. Dit is ook een goed moment om te kijken of je kunt besparen op je woonverzekering.

Adv. Bol.com Gardena