Vind jouw tuincentrum

Woonplant oktober: Groene dierenvrienden

Geen paniek meer als je hond of kat aan je sanseveria zit te kauwen of je mooie delphinium doorknaagt. De woonplanten die in de maand oktober in het zonnetje staan zijn niet giftig voor je huisdier, en ook nog eens goed knaagbaar. Tijd om deze vrienden met dierendag in huis te halen.

Een internationale verzameling

De planten die zijn uitgekozen als woonplant van de maand oktober zijn allemaal uitheems. Ze staan graag op een lichte plek en houden van vochtige voetjes, maar niet te nat.

  • Kattengras (Hordeum) hoort natuurlijk in dit lijstje thuis. Het is een gerst uit het Midden-Oosten en groeit als kool. Je huisdier kan er binnen enkele dagen zijn snijtanden al in zetten voor zijn portie foliumzuur. Kattengras is niet hetzelfde als kattenkruid, daar knuffelen ze liever mee dan dat ze het gebruiken om haarballen mee weg te krijgen.

  • Parapluplant (Cyperus alternifolius): de Latijnse en Nederlandse naam dankt deze plant aan zijn afwisselende bladeren. De stengels kunnen drie meter hoog worden.

  • Olifantenpoot (Beaucarnea): wordt tot wel zes meter hoog. De brede knol onderaan de stam is heel opvallend, waar het water in wordt opgeslagen.

  • Graslelie (Chlorophytum comosum): niet alleen huisdierveilig, ook luchtzuiverend. Deze compacte en sierlijke plant is dol op veel water, maar zal je niet straffen als je het vergeet.

  • Bamboe: je viervoeter zal niet alleen aan de bladeren knagen, maar kan de stam ook als krabpaal gebruiken.