Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Woonplant december: Amaryllis

Vandaag gaat de decembermaand van start. Dat betekent, naast dat het de laatste maand van 2017 is én dat de feestdagen dichterbij komen, dat het ook weer tijd is voor een nieuwe woonplant van de maand! De Amaryllis past goed bij de feestdagen, maar brengt ook juist rust en luxe in huis, om lang van te genieten.

De Amaryllis: een winterwonder

Er zijn vele variëteiten en kleuren verkrijgbaar van de Amaryllis. De gedaanteverwisseling is haar grote kracht. Uit de bol komt een holle, statige stengel waaraan gladde bollen groeien. Deze openen zich tot volumineuze kelken met fluweelachtige bloemblaadjes in wit, zalm, rood, roze en zelfs groen! De bloemen kunnen tot wel 20 centimeter breed worden. In de wintermaanden verwacht je deze schoonheid niet zo snel terug te vinden vanuit slechts zo'n steel!

 

 

Verzorging van de Amaryllis

  • De Amaryllis staat graag licht, maar niet in de volle zon
  • Je koopt de Amaryllis kant en klaar in een pot, alle voeding zit in de bol. Je hoeft hem alleen water te geven. 
  • Er zijn ook Amaryllisbollen verkrijgbaar die in kaarsvet zijn gedoopt, daar hoef je helemaal niks aan te doen!

Weetjes over de Amaryllis

  • De wetenschappelijke naam voor Amaryllis is Hippeastrum. Dat komt uit het Grieks en betekent  'ridderster', verwijzend naar de stervormige bloembladeren.
  • Over de naam wordt door wetenschappers al eeuwen gekibbeld, omdat er ook een Zuid-Afrikaanse Amaryllis is. De naam is echter zo ingeburgerd dat alleen puristen de plant nog aanspreken met Hippeastrum.  
  • Amaryllis staat symbool voor trots en betoverende schoonheid, maar staat ook voor warmte  tijdens de donkere dagen.
  • De rode variant doet het goed met kerst, de andere kleuren zorgen voor fleur richting voorjaar.  
  • Volgens een Mexicaans sprookje woont in elke bloem een goede fee die helpt een liefdeswens te vervullen, als je de plant aan een ander geeft. 
Adv. Bol.com Gardena