Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wat je allemaal nodig hebt om je tuin op te fleuren: de basis!

Het basisgereedschap dat je nodig hebt om je ​​tuin op te fleuren

Je hebt besloten om je tuin op te fleuren of misschien je eerste moestuin te beginnen? Je hebt grote dromen om je eigen voedsel te verbouwen, maar je hebt helemaal niets in huis dat kan worden opgevat als een tuingereedschap. Laat een gebrek aan tuingereedschap je er niet van weerhouden om je tuin op te fleuren of eigen groenten en fruit te verbouwen. We hebben het essentiële tuingereedschap bij Mastertools.nl uitgezocht dat je nodig hebt om aan de slag te gaan, plus nuttige tips en toepassingen die tuinieren eenvoudiger kunnen maken. Bespaar jezelf (en jouw portemonnee) een overweldigende uitstap naar het tuincentrum en lees gewoon verder.

1. Handschep

Een handschep is een must-have voor een groot aantal alledaagse tuinwerkzaamheden, waaronder het opbreken van klompen aarde, het graven van kleine gaten, het verplanten van zaailingen en zelfs het opgraven van onkruid. Alleen de beste tuinmannen of -vrouwen zullen regelmatig een handschep gebruiken. Als je het tuingereedschap bij Mastertools.nl bekijkt, zorg er dan voor dat je dit kiest: een handschep met een solide metalen lemmet en een stevige houten steel.

2. Snoeischaar

Of je nu verse producten uit je tuin wilt oogsten of struiken wilt snoeien, je wilt jezelf uiteraard uitrusten met een set stevige snoeischaren. Snijd voor een zuivere, rechte snede aan het knooppunt van de plant (waar de tak de stengel in een Y-vorm ontmoet). Heb je een volwassen tuin, dan kun je investeren in een snoeischaar dat ontworpen is voor bredere takken.

3. Tuinslang

Als je je nieuwe planten plant, wil je hen eenvoudig water geven. Een gieter is altijd handig, maar een tuinslang maakt het werk een stuk eenvoudiger. Zorg dat je tuinslang lang genoeg is om vanaf je kraan tot ver genoeg in je tuin te komen. Overweeg ook om een spuitstuk toe te voegen waarmee je de waterstroom en de druk kunt regelen. 

4. Tuinhark

Tuinharken zijn typisch gemaakt van metaal met uniforme tanden waarmee je gemakkelijk een gladde, vlakke grond kunt maken en ongewenst onkruid kunt verwijderen. Als je hard, overwoekerde grond wilt aanpakken, overweeg dan om de hark te verwisselen voor een tuinschoffel, die je helpt om onhandelbare ruimtes met meer gewicht te hakken en te verwijderen.

5. Tuinhandschoenen

Hoewel de meeste mensen niet in de tuin werken zonder tuinhandschoenen, zijn ze technisch gezien niet echt nodig, vooral als het gaat om lichtere taken. Handschoenen helpen je echter om blaren, schaafwonden, splinters en andere wonden te voorkomen. En niet te vergeten: ze houden je handen schoon! Zoek naar handschoenen in het tuingereedschap van Mastertools.nl met versterkte vingertoppen, een voering voor extra bescherming, plus verstelbare polsbanden om te voorkomen dat zand en vuil binnendringt.