Vind jouw tuincentrum

Wat gebeurt er als je de hortensia niet snoeit?

We hebben het vaak over het belang van snoeien en de manier waarop je dit het beste doet. Maar wat gebeurt er dan precies als je er voor kiest om het niet te doen? Dat laten we je zien in de video van vandaag! Jurgen laat je in deze video precies zien wat er gebeurt als je de Hortensia niet snoeit.

Dit gebeurt er als je de Hortensia niet snoeit

Wat er gebeurt, is dat het blad de oude bloemen in de weg gaat zitten. De oude bloemen blijven zichtbaar, als een soort takjes. De één vindt het wel iets hebben, de ander vindt het niet om aan te zien. Dat is eigenlijk helemaal persoonlijk!

Komt het nog goed als je de Hortensia niet snoeit?

Het antwoord is: ja! Gelukkig wel. Er komen gewoon nieuwe scheuten bij die nieuwe bloemen geven. Bekijk de uitleg van jurgen in de onderstaande video:

Ook zonder te snoeien bloeit de Hortensia weer!

Gelukkig is snoeien geen vereiste om de Hortensia tot bloei te laten komen. Het is maar net persoonlijk of je het storend vindt dat de oude knoppen blijven staan. Daarnaast geeft snoeien wat meer sturing en kunnen ze in het wilde weg gaan groeien als je dit niet reguleert. Het is dus helemaal persoonlijk wat je mooier vindt, voel je niet verplicht!