Vind jouw tuincentrum

Wat doe je aan de haagwinde?

De haagwinde wordt ook wel pispotje genoemd, niet omdat mensen zo’n hekel aan de plant hebben, maar vanwege de vorm van de prachtige witte bloem. Toch wordt de plant vooral als hardnekkig onkruid gezien, omdat hij zich graag om andere planten wikkelt en lastig weg te krijgen is. Niet iedereen heeft een hekel aan de plant: de liefhebber heeft deze plant de naam lievevrouweglazeke gegeven.

Hoe kom je van de haagwinde af?

Als je niet één van de liefhebbers bent, en je ook niet je tuin binnen no time vol wilt hebben met haagwinde, dan is het belangrijk om op tijd actie te ondernemen. Jurgen laat je precies zien hoe je van dit meerjarige onkruid af kunt komen. Niet met bestrijdingsmiddelen, gewoon met een scherp schepje of plantensteker.

 

De Convolvulus sepium weghouden

Door elke keer de wortels van de plant weg te halen, verzwakt de haagwinde en zal hij uiteindelijk grotendeels verdwijnen. Let erop dat je alle wortels hebt weggehaald, anders kruipt de plant na een tijdje gewoon weer omhoog. Wel fan van de plant? Zet hem dan in een bloembak of laat hem tegen de schutting groeien, zodat hij niet de andere planten overneemt.