Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Help! Schimmel in de roos

Vooral in het najaar zie je steeds vaker rozen met zwarte vlekken op de bladeren. 'Black Spot' zoals de Engelsen het noemen, zijn schimmels die zich in het blad hebben genesteld. Krijg je dit er nog uit? En hoe krijg je de roos weer sterk en gezond? Dat leggen we je uit aan de hand van een video!

Om maar met de deur in huis te vallen: nee, je kunt de schimmel niet meer wegkrijgen. Maar, het goede nieuws is: de bladeren gaan vallen, dus het is zeker geen verloren zaak! Het gevallen blad ruim je op en dan is het volgende voorjaar hét moment om de roos een handje te helpen. De schimmels laten helaas wel hun sporen achter, maar met deze maatregelen help je de roos er weer bovenop! Jurgen legt het je uit in de onderstaande video:

Voordat de planten uitlopen kun je dus preventieve maatregelen treffen om de sporen van de schimmels te bestrijden. Je kunt de plant ook iets sterker maken door deze in de grond te zetten, in plaats van in de pot. De natuur een handje helpen, noemen we dat! Dan is de roos in het voorjaar weer krachtig en sterk! 

Adv. Bol.com Gardena