Vind jouw tuincentrum

Waarom tuinieren goed voor je is

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2018! Wij wensen je een mooi, gezond en gelukkig nieuwjaar. Heb je goede voornemens? De tuin beter onderhouden? Deze kan er in ieder geval zeker bij, want tuinieren is hartstikke gezond!

Tuinieren is ook bewegen

Minstens een half uur beweging per dag wordt ons aanbevolen. Tuinieren is hier zeker een goed voorbeeld van! Naast het feit dat je in beweging bent, is tuinieren ook erg goed voor je balans en flexibiliteit. De spieren rond de enkels en voeten versterken waardoor je beter in balans blijft. Daarnaast gebruik je met de vele verschillende bewegingen bijna elke spier in het lichaam! 

Tuinieren is goed voor de geest

Naast de beweging en het versterken van de spieren, is tuinieren ook erg goed voor de geest! Het is immers dankbaar werk en een ontspannende bezigheid. Werken in een ontspannen en rustige omgeving doet veel mensen goed, de tuin is hier een goed voorbeeld van. Verder is letterlijk in contact staan met de natuur voor velen een belangrijke behoefte met een ontspannen en positief resultaat als gevolg!

Goede voornemens? Tuinieren!

Dus, de eindconclusie? Tuinieren is hartstikke goed voor je en past prima op het lijstje met goede voornemens. Niet alleen de bewegingen die je maakt door te harken, schoffelen enzovoort zijn goed voor je lijf, maar ook de voldoening en ontspanning die je er uit haalt zijn goed voor de geest. Kleine voorwaarde is natuurlijk wel dat je voorzichtig om gaat met het tuingereedschap ;-). 

Een gezond en groen 2018 gewenst!