Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Trend: Zo Maak je van Jouw Buitenplek een Ibiza Tuin

Als de zon weer begint te schijnen en de temperaturen stijgen, is er geen betere plek om te zijn dan buiten, genietend van de ontspannen sfeer van een Ibiza tuin. Met zijn relaxte sfeer, natuurlijke elementen en bohemien stijl, is de Ibiza tuin een trend die niet meer weg te denken is uit de moderne buitenruimte. Wil je ook graag een vleugje Ibiza toevoegen aan jouw tuin of terras? Volg dan deze eenvoudige stappen en transformeer jouw buitenplek in een oase van Ibiza sfeer.

1. Creëer een Ontspannen Loungehoek

Een van de kenmerken van een Ibiza tuin is de comfortabele loungehoek waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Kies voor een grote, comfortabele loungebank met zachte kussens en gooi er wat kleurrijke plaids overheen voor een extra bohemien tintje. Voeg een paar lage tafeltjes toe voor het neerzetten van drankjes en snacks, en je bent klaar om te ontspannen in Ibiza stijl.

2. Gebruik Natuurlijke Materialen

Ibiza staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, en dit moet ook terugkomen in jouw Ibiza tuin. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe voor meubels en decoratieve elementen. Denk aan een houten pergola bedekt met klimplanten, een rotan hangstoel om in te relaxen, en bamboe lantaarns voor een warme, sfeervolle verlichting.

3. Voeg Kleurrijke Accenten Toe

Ibiza staat synoniem voor kleur, dus vergeet niet om wat kleurrijke accenten toe te voegen aan je tuin. Kies voor felgekleurde kussens, vrolijke tapijten en kleurrijke bloempotten om een levendige sfeer te creëren. Denk aan tinten als turkoois, roze, geel en oranje, die perfect passen bij de Ibiza stijl.

4. Creëer een Bohemien Sfeer

Een echte Ibiza tuin heeft een bohemien sfeer die wordt gekenmerkt door zijn relaxte, nonchalante uitstraling. Voeg wat bohemien elementen toe aan je buitenruimte, zoals dromenvangers, hangende planten, en rieten manden gevuld met kussens en dekens. Ook een paar vintage vondsten kunnen de perfecte toevoeging zijn aan jouw Ibiza tuin.

5. Maak Gebruik van Mediterrane Planten

Breng de mediterrane sfeer naar jouw tuin door gebruik te maken van planten die typerend zijn voor de regio. Denk aan olijfbomen, lavendel, agave en bougainvillea, die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook heerlijk ruiken en weinig onderhoud vergen. Creëer een weelderige, groene omgeving waar je heerlijk kunt vertoeven en genieten van het buitenleven.

6. Vergeet de Verlichting Niet

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in jouw Ibiza tuin, vooral 's avonds wanneer de zon ondergaat en de sterren aan de hemel verschijnen. Kies voor zachte, warme verlichting zoals lantaarns, kaarsen en stringlights om een romantische en gezellige sfeer te creëren. Ook vuurkorven en fakkels kunnen voor een extra vleugje magie zorgen.

7. Maak het Persoonlijk

Het belangrijkste bij het creëren van jouw eigen Ibiza tuin is om het persoonlijk te maken en jouw eigen stijl en persoonlijkheid te laten zien. Voeg persoonlijke accenten toe zoals souvenirs van reizen, zelfgemaakte decoraties, en foto's van mooie herinneringen. Op die manier wordt jouw Ibiza tuin een weerspiegeling van wie jij bent en waar je van houdt.

Door deze eenvoudige stappen te volgen en een paar key producten toe te voegen, kun je van jouw buitenplek een echte Ibiza tuin maken waar je kunt ontspannen, genieten en tot rust kunt komen in een sfeer van pure magie en schoonheid. Dus waar wacht je nog op? Haal die Ibiza vibes naar jouw tuin en laat je betoveren door de charme van het eiland.

Adv. Bol.com Gardena