Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Waarom kiezen voor een houten beschutting?

Houten en composiet schuttingen erg populair

Als je een nieuwe schutting in de tuin wilt plaatsen, zul je erachter komen dat er qua schuttingen enorm veel keuze is. Zo kun je kiezen uit schuttingen gemaakt van gaas, beton of hout. Met name houten en houtcomposiet schuttingen zijn populair. Die populariteit van houten en houtcomposieten schuttingen is goed verklaarbaar, want de schuttingen die je voordelig en gemakkelijk kunt bestellen via Woodcomposiet.nl hebben veel voordelen. Welke zijn dit? Wat zijn precies de grootste pluspunten van houten en houtcomposieten schuttingen? 

1. Een houten schutting zorgt voor meer privacy
Mensen die een schutting om hun tuin laten plaatsen creëren op die manier een hoop extra privacy voor zichzelf: (half)naakt zonnen in de tuin of lekker met je partner, kinderen en/of vrienden dineren in de tuin zonder dat er pottenkijkers meekijken, is perfect mogelijk als je een houten schutting of een schutting van houtcomposiet, ruim voorradig op Woodcomposiet.nl, in de tuin plaatst.

2. Een veiliger tuin én woning
Naast extra privacy zorgt een houten schutting ook voor meer veiligheid in en rond de woning. Heb je dure (elektrische) fietsen in de tuin staan, dan voorkomt een schutting dat mensen met slechte bedoelingen jouw fiets uit de tuin kunnen stelen. Verder houden inbrekers niet van woningen met een schutting rond de tuin, omdat dit hun kans om op tijd weg te vluchten na een inbraak aanzienlijk bemoeilijkt. 

3. Een natuurlijke tuin met een natuurlijke afscheiding
Een houten of composiethouten schutting heeft als voordeel dat deze natuurlijk oogt en perfect aansluit op de natuurlijke uitstraling - met bloemen en planten - van een tuin. Een houten schutting oogt bijvoorbeeld een stuk natuurlijker dan een betonnen schutting.

4. Lange levensduur van de schutting
Een groot pluspunt van een houten schutting, mits deze goed wordt onderhouden, is het feit dat een houten schutting lekker lang meegaat. Dit geldt zeker voor schuttingen van houtcomposiet, die moeiteloos enkele decennia meegaan omdat ze - anders dan puur houten schuttingen - nagenoeg onderhoudsarm zijn. 

5. Enorm veel keuze qua modellen en typen schutting
Zowel houten als houtcomposiet schuttingen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en modellen. Wil je een schutting van een specifieke kleur, dan is er met een houten schutting - die je kunt schilderen in elke kleur - een eindeloze variatiemogelijkheid. Houtcomposiet is eveneens in nagenoeg elke kleur beschikbaar en kan in tal van modellen worden geleverd.