Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een vlonder?

Een vlonder is dé ideale manier om je tuin op te knappen. Bij de aanleg van een vlonder moet je echter wel op een aantal dingen letten. Om het gewenste effect te krijgen, zul je bijvoorbeeld voor een mooie houtsoort (materiaalsoort) moeten kiezen. Echter zijn er nog veel meer dingen waar je rekening mee moet houden als je een vlonder van hoge kwaliteit wilt aanleggen. In dit artikel lees je precies hoe je de gewenste vlonder van de hoogst haalbare kwaliteit binnenkort in jouw tuin hebt liggen.

Welke houtsoort moet je gebruiken?

Voor het leggen van een vlonder kun je kiezen uit verschillende soorten materialen. Waar er voorheen enkel kon worden gekozen uit een beperkt aantal houtsoorten is dit tegenwoordig wel anders. Wil jij gaan voor een houten vlonder? Dan zou je kunnen kiezen voor Douglas hout en/of Grenen. Wil je echter voor duurzaam gaan en een flink aantal jaren kunnen genieten van jouw vlonderplanken? Dan is het aangeraden om te kiezen voor vlonderplanken van hardhout, composiet vlonderplanken of van gemodificeerd hout zoals Accoya. 

 

Bereken van tevoren hoeveel hout je nodig hebt

Het is natuurlijk vervelend als je er tijdens het monteren achter komt dat je te weinig hout hebt of bepaalde onderdelen mist. Bereken daarom van te voren al nauwkeurig hoeveel hout er precies voor de vlonder nodig is. Soms werkt het makkelijker om het idee uit te tekenen. Aan de hand van een schets kun je namelijk eenvoudiger berekeningen maken. Het is bij het bestellen van benodigdheden voor jou vlonder altijd verstandig om ruim te bestellen. Wees niet bang om een plank extra te bestellen. In werkelijkheid is het namelijk vaak zo dat er iets verkeerd wordt gezaagd en dat een extra plank goed van pas komt. Kom je hier nou echt niet uit? Dan zijn er bij een webshop als Tuinhoutdiscount.nl altijd specialisten die je hier snel en vakkundig mee kunnen helpen.

Behandel de vlonder met goede olie

Om het hout in een goede staat te houden, zul je het af en toe moeten behandelen met een speciale olie. Dit hoeft niet vaak te gebeuren, eenmaal per jaar is al meer dan voldoende. Het is echter wel belangrijk dat je dit niet vergeet. Kies voor olie die goed bij de houtsoort past. Een voorbeeld van een olie die je kunt gebruiken is bijvoorbeeld Bangkirai olie (bij een hardhouten/Bangkirai vlonder). Door af en toe een goede olie te gebruiken zul je zeker zijn van een prachtig resultaat. Verder heeft een vlonder vrijwel geen onderhoud nodig behalve de jaarlijkse (of vaker) schoonmaakbeurt.

 

Koop uw vlonderplanken bij de specialist

Waar veel mensen de fout in gaan is dat ze de benodigdheden voor de vlonder niet kopen bij een specialist. Een eenvoudige winkel op de hoek heeft nu eenmaal niet de ervaring, kennis en kwaliteit in producten als een échte ervaren specialisten in vlonders. Een specialist die je hiervoor bijvoorbeeld zou kunnen gebruiken is Tuinhoutdiscount.nl. Tuinhoutdiscount.nl is een ervaren bedrijf dat al tientallen jaren actief is in de wereld van het tuinhout. Ze zijn gespecialiseerd in vlonders, maar ook in blokhutten, kapschuren, overkappingen en schuttingen. Een waar tuinbedrijf waar jij terecht komt bij vakmensen. Daarnaast bestel je gemakkelijk online en wordt alles netjes aan huis geleverd. Dit allemaal tegen de scherpste prijzen van het land. Ideaal toch?

Adv. Bol.com Gardena