Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Waar let je op bij het kiezen van de juiste hogedrukreiniger?

Als je in de tuin aan het werk bent heb je allerlei dingen nodig. Zo is een hogedrukreiniger bijvoorbeeld erg handig. Je kunt spullen en oppervlakte schoonhouden in je tuin. Het enige wat je nodig hebt is een tuinslang en je kunt vervolgens zo aan de slag. Of het nu gaat om het wassen van je auto of het reinigen van je terras, met een hogedrukreiniger is het zo gedaan. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een geschikte hogedrukreiniger voor jou. Wij vertellen je wat deze dingen zijn!

De werkdruk

Een belangrijk onderdeel van de hogedrukreiniger is de werkdruk. Zoals de naam het al zegt is dit de druk waarmee het water op het oppervlak komt. Voor verschillende materialen is een andere werkdruk nodig. Is de werkdruk te hoog, dan kan deze het materiaal beschadigen en als de werkdruk te laag is, kan het zijn dat het niet goed schoon wordt. We hebben een aantal verschillende dingen die je met een hogedrukreiniger kunt schoonmaken onder elkaar gezet. Ook vind je hierbij de juiste werkdruk die je nodig hebt.

  • Tuinmeubels, gereedschap en fietsen <100 bar
  • Auto en terras 100-125 bar
  • Schutting en caravan 125-150 bar
  • Zwembad, riolering, metselwerk 150-175 bar

Wateropbrengst

Een ander onderdeel waar vaak naar wordt gekeken is de wateropbrengst. Voor sommige is dit belangrijk en voor andere niet. Hiermee wordt aangeduid hoeveel water de hogedrukreiniger verbruikt. Dit wordt vrijwel altijd aangegeven per uur.

Watertemperatuur

Voor sommige materialen en klussen is het handig als het water dat gebruikt wordt warm is. Je kunt dan beter reinigen. Het is alleen niet bij iedere hogedrukreiniger mogelijk om warm water te gebruiken. Als je dit van plan bent, zul je dit van te voren na moeten kijken. Het is in ieder geval erg handig als je de mogelijkheid hebt om warm water te gebruiken!

De lengte van de slang

Sommige dingen zijn logisch, net als het aantrekken van werkschoenen als je in de tuin aan de slag gaat. Toch zie je soms iets over het hoofd, bijvoorbeeld de lengte van de slang. Dit is ook erg belangrijk. Als je kiest voor een lange slang heb je een stuk meer ruimte om te bewegen. Je hoeft dan niet continue met de hogedrukreiniger te slepen.