Vind jouw tuincentrum

Voed je Azalea!

Azalea’s zijn gek op zure grond, de bloemen bloeien in prachtige felle kleuren als roze, rood en wit. De vorm van de bloemen zijn dubbel- of enkelbloemig. Zet dus gerust de tuin vol met rododendrons, de variatie van deze plantensoort is eindeloos! In de video van deze week vertelt Jurgen wat je kunt doen als de Azalea er wat ziekig uit komt te zien.

Tijd om te voeden

Als je merkt dat deze rododendron niet zo goed meer bloeit, of als er vlekken op het blad verschijnen, is het hoog tijd om de plant te voeden. Dit geeft namelijk aan dat de plant waarschijnlijk niet genoeg voeding krijgt, of te weinig water. Bekijk de video hieronder voor de voedingstips van Jurgen!

Hoe vaak voed je de Azalea?

De Azalea is blij met wat zuurminnende plantenvoeding, dit kan één of twee keer per jaar, rond begin mei en in juli weer. De zwarte en gele vlekken op het blad verdwijnen helaas niet meer, maar door de plant weer aan te sterken met wat voeding, en misschien de grond weer zuurder te maken, zal de plant weer nieuwe, gezonde uitlopers aanmaken. Geef wel genoeg water na het voeden!