Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Vakantie in eigen achtertuin

Het huidige kalenderjaar loopt niet zoals we aan het begin van het jaar dachten hoe het zou gaan lopen. We werken voornamelijk thuis, zien onze collega’s minder en ook ons dagelijkse leven is allemaal een beetje anders. Nu de zomervakantie voor de deur staat, zal er bij veel ondernemers de vraag branden: hoe geniet ik dit jaar eigenlijk van mijn vakantie? Ook onze vakanties zullen dit jaar iets anders gaan dan dat we normaal gewend zijn. Vliegen naar Azië om te genieten van de mooie witte stranden zit er dit jaar niet in. Evenals die roadtrip door de Verenigde Staten die je misschien gepland had staan. Toch zijn er veel verschillende andere manieren om dit jaar van jouw vakantiedagen te genieten. Hoe je dat doet? Je leest het in dit artikel.

1. Vakantie in eigen land

Met een caravan naar Limburg of een huisje huren op de Veluwe. Vakantie in eigen land is dit jaar helemaal in trek. Saai zul je denken, maar niets is minder waar. Nederland heeft namelijk heel wat verborgen mooie plekjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige natuur op de Waddeneilanden. Hier geniet je van de mooie duinen en het heerlijke strand. Maar ook op de Veluwe, in het zuiden van Limburg en in Zeeland vind je de prachtigste plekjes van Nederland. Hoe leuk is het om een roadtrip door eigen land te doen. Huur een campertje en logeer iedere nacht op een andere camping in Nederland. Houd jij meer van luxe? Ga dan voor de mooiste hotels of Airbnb’s. 

2. Vakantie in eigen achtertuin 

De achtertuin is dit jaar de meest populaire vakantieplek van Nederland. Nederlanders zijn massaal hun eigen achtertuin aan het verbouwen, zodat ze een heerlijke plek kunnen creëren om lekker te relaxen. Zo worden er tuinen omgegooit en tuintegels vervangen, maar ook is het in veel tuinen tijd voor een nieuwe loungeset of tuintafel. Wil jij helemaal genieten van jouw achtertuin deze zomer? Geef hem dan een luxe upgrade met een 6 of 7 persoons spa. Geniet met je hele familie, of met je vriendengroep! Of een jacuzzi voor 4 personen, hierin geniet jij deze zomer ultiem van de heerlijke lange zomeravonden. 

3. Toch naar het buitenland? 

Afgelopen weken is het bekend geworden dat het toch mogelijk is om naar een enkele landen in Europa te reizen deze zomer. Dit maakt dat we toch nog echt weg kunnen in onze vakantie. Trek er op uit en ga met de auto naar Zuid-Frankrijk, Kroatië of Italië. Veel campings in deze landen zijn tegen strenge maatregelingen open, maar het is ook mogelijk om in veel van deze landen een heerlijk hotel of fijne Airbnb te huren. Let er wel op dat er in ieder land andere maatregelingen gelden voor bijvoorbeeld het bezoeken van een supermarkt of restaurant. 

Waar we een paar weken geleden nog dachten bijna niks te kunnen doen deze zomer, zijn de mogelijkheden vandaag de dag gelukkig weer iets uitgebreid. Zo kan jij toch genieten van jouw welverdiende vakantiedagen op verschillende manieren. Kies jij voor een vakantie in eigen land, het buitenland of toch in de achtertuin?