Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Uw gazon aanleggen: kunstgras of echt gras?

De zon breekt door, maar een fijne plek om te zitten in uw tuin ontbreekt; Een gazon is dan een echte aanwinst voor uw tuin. Niet alleen kleurt uw tuin meteen groen, ook heeft u zo een ontspannen plek om van het mooie weer te genieten. Voor het aanleggen van een gazon zijn er verschillende mogelijkheden, van graszaad zaaien tot kunstgras aanleggen. Wij hebben de voor- en nadelen van kunstgras en echt gras voor u op een rij gezet, samen met enkele tips voor het aanleggen van uw eigen gazon. Zo weet u alles wat nodig is voor het omtoveren van uw tuin!
 

Graszaden zaaien of graszoden leggen

Voor de aanleg van natuurlijk gras zijn er twee mogelijkheden: graszaad zaaien of graszoden kopen. Graszaad kunt u het hele jaar inzaaien, maar het beste is om dit in het voorjaar of het begin van het najaar te doen. Graszoden legt u daarentegen het best tussen de maanden mei en september, omdat het gras sneller groeit en beter aanslaat met temperaturen boven de 15 graden Celsius. Waar het zaaien van gras goedkoper is, kost het wel veel meer tijd en moeite voor u een mooi gazon heeft. Denk hierbij al gauw aan meerdere maanden. Ook mag u niet op het ingezaaide stuk lopen, wat uw tuin tijdelijk inperkt. Na de aanleg van graszoden heeft u meteen een egaal gazon.
 

Graszoden leggen in 5 stappen

Na het voorbereiden van de grond is het aanleggen van graszoden een vrije snelle en eenvoudige klus:

  1. Rol de graszoden uit over de grond en zorg dat deze strak tegen elkaar aanliggen;
  2. Het is belangrijk dat de graszoden strak tegen de grond aan liggen, rol de graszoden daarom aan;
  3. Strooi potgrond om de naden van de graszoden, zodat de graszoden goed aan elkaar gaan groeien;
  4. Na het leggen van uw gazon is het belangrijk deze regelmatig water te geven, zodat het gras goed en gelijkmatig groeit;
  5. Wacht 2 à 3 weken voor u op het gras gaat staan of lopen, de graszoden hebben namelijk tijd nodig om vast te groeien. Om te weten of u al op het gras kunt lopen, kunt u een klein hoekje van een van de graszoden optillen om te kijken of het gras is vastgegroeid.
     

De voordelen van kunstgras

Naast een natuurlijk gazon zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden voor kunstgras, dat qua aanblik bijna niet te onderscheiden is van natuurlijk gras. Het voordeel van kunstgras is echter dat het geen onderhoud nodig heeft, het hoeft dus niet besproeid of gemaaid te worden. Daarnaast is het ook voor mensen met een grasallergie de perfecte manier om alsnog te kunnen genieten van een groen gazon. Bij Tuincenter Vincent kunt u terecht voor alles voor de aanleg van uw kunstgras gazon of uw gazon van echt gras. Ook kunnen wij u nog veel meer tips geven, bijvoorbeeld over welke soort gras het meest geschikt is voor uw tuin. Schroom dus niet en kom vooral eens langs!

Adv. Bol.com Gardena