Vind jouw tuincentrum

Doe mee met de nationale tuinvogeltelling 2017!

Het is weer zover! De Nationale Tuinvogeltelling 2017 staat voor de deur. Zet 28 en 29 januari maar vast in de agenda, we kunnen namelijk massaal de tuin in voor het grootste natuuronderzoek van Nederland!

Hoe werkt het?

Je telt op 28 en 29 januari een half uur lang de vogels bij jou in de tuin of op het balkon. Vogels die alleen maar over de tuin vliegen tellen niet mee. Je noteert alle waarnemingen van een soort in de tuin of op het balkon. Tel deze niet bij elkaar op, want dan heb je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Je geeft alleen het hoogste aantal door van een soort die je hebt gezien. Groepen, scholen en kinderboerderijen kunnen van tevoren tellen en hun telling insturen vanaf vrijdag 27 januari 2017.Voorbeeld: Stel je ziet eerst 3 mussen tegelijk en daarna 5. Dan geef je door: 5 mussen.

Geef de teling vóór maandag 20 januari 12.00 via de app Tuinvogels of via de website

Handige tips om optimaal te kunnen tellen

- Stel, er zitten veel vogels tegelijk op de voederbak in uw tuin, maak dan een foto! Dan kun je na het halfuurtje rustig tellen.

- 'S morgens vroeg zijn vogels het meest actief, dus zijn er het meeste te tellen.

- Tel je vanaf het balkon? Maak zelf een soort grens van wat er wel en niet bij hoort, dat telt het meest overzichtelijk.

- Heb je een steuntje nodig om de soorten vogels te herkennen? Kijk op de pagina Tuinvogels van Tuinvogeltelling.nl of download de app Tuinvogels

Meer weten?

Wil je meer weten of tips om goed te kunnen tellen? Kijk dan op www.tuinvogeltelling.nl!

Veel plezier en succes met het tellen!