Vind jouw tuincentrum

Tuinnieuws: nieuwe vestiging, uitbreiding en verbouwing

De opening van de nieuwe vestiging van Bauhaus was een succes, de uitbreiding van Coppelmans gaat nu echt van start en de verbouwing van Intratuin Deventer is in volle gang. Lees hier meer over de plannen!

Nieuwe vestiging Bauhaus

Op 11 juli 2018 heeft Bauhaus een nieuwe vestiging geopend in Venlo. De dag erna stonden ruim 1000 mensen met kruiwagen voor de deur. De bouwmarkt had Bauhaus Venlobouwliefhebbers opgeroepen met kruiwagen naar de winkel te komen om kans te maken op één van de 20 waardebonnen, ter waarde van duizend euro. De waardebon was alleen te besteden in de nieuwe vestiging in Venlo.

Het is de derde Bauhaus in Nederland, met een oppervlakte van 18.000 vierkante meter. Meer dan 120.000 producten zijn verdeeld over vijftien verschillende afdelingen. De bouw voor de volgende vestiging staat alweer gepland. In Den Hoorn is gestart met de bouw van een vierde vestiging van ruim 17.000 vierkante meter, inclusief tuinmarkt met drive-in.

Uitbreiding Coppelmans

Coppelmans vestigingDe plannen voor de uitbreiding van Coppelmans in Valkenswaard liggen al een tijdje stil. De rechter stak een stokje voor de uitbreiding, omdat het mogelijk nadelig zou zijn voor tuincentra in de omgeving. De gemeente concludeerde dat een uitbreiding nauwelijks effect zou hebben. Nu zal het nieuwe bestemmingsplan eindelijk vorm krijgen. De eigenaar wil het liefst nog voor de kerst klaar zijn met de uitbreiding.

De winkel zal groeien van 5.500 naar 8.000 vierkante meter. Zo worden de winkel en het magazijn uitgebreid en krijgt het buitenterrein een grotere overkapping. Het tuincentrum wil op deze manier zorgen voor meer beleving, inspiratie en vermaak.

Logo Intratuin

  

Nieuwbouw Intratuin Deventer

Het tuincentrum zal uiteindelijk een oppervlakte van 10.740 vierkante meter in beslag nemen. De opening staat gepland voor maart 2019. In juli werd er al een klein feestje gevierd toen de Intratuin-vlag werd opgehangen op het hoogste punt. De nieuwe vestiging biedt plek voor 50 extra medewerkers.