Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinketen van de Week: Welkoop

Liefhebbers van tuinieren en dieren kunnen bij Welkoop hun hart ophalen. Vanaf het moment dat de deuren van de winkel voor u open gaan, waant u zich in de wereld van tuin en dier met een assortiment dat is ingedeeld in vier overzichtelijke categorieën:

 1. Dier & welzijn;
 2. Plant & zorg;
 3. Werken & genieten in de tuin;
 4. Werkkleding & schoeisel.

De deskundige medewerkers hebben net zoveel passie voor tuin en dier als u! Die passie is ook weer terug te vinden in de persoonlijke service die nét een stapje verder gaat. 

Alles voor tuin en dier bij Welkoop tuincentra

 

 

 

 

 

 

 

Hoe Welkoop ooit begon

Het verhaal van tuincentrum Welkoop begint in 1896 als Pater Gerlachus van den Elsen de Noord Brabantse Christelijke BoerenBond opricht. Maar het begint ook in 1899 als de landbouwcoöperatie ‘Het Centraal Bureau’ boerenverenigingen gaat helpen bij de aankoop van meststoffen. Beide organisaties ontwikkelen zich tot BoerenBond en Welkoop.

In 1998 gaan BoerenBond en Welkoop samen verder. In het noorden van het land blijven de winkels Welkoop heten en BoerenBond blijft de naam in het zuiden. Steeds meer consumenten weten de winkels te vinden en in 2001 leidt dat tot een nieuwe winkelformule, waar het moderne buitenleven centraal komt te staan.

In 2013 is door de aandeelhouders besloten de ketens weer los te koppelen waardoor er in de zomer van 2014 een eind komt aan de samenwerking tussen BoerenBond en Welkoop, de ketens gaan weer verder onder een eigen naam en strategie. De IJsvogel Groep wordt eigenaar van het merk BoerenBond en zal dit in de 72 BoerenBond winkels blijven gebruiken. Agri Retail, dat na de ontvlechting  van de twee ketens volledig eigendom is van Agrifirm en AgruniekRijnvallei, blijft alleen het merk Welkoop voeren.

De tuinformule Welkoop

Bij Welkoop kunt u terecht voor bekende A-merken, zoals Bonzo, Royal Canin, Gourmet, Purina, Vitakraft en Frontline voor uw dieren en Elho, Wolf Garten, Weber, Gardena en Pokon voor uw tuin. De huismerken Welkoop en Kenner, welke staan voor een scherpe prijs en prima kwaliteit, maken het aanbod compleet! Bent u dus op zoek naar producten voor een perfect gazon, de ideale sier- of moestuin of een kindvriendelijke speeltuin dan bent u bij de tuincentra van Welkoop aan het juiste adres.

Reclamefolder tuincentrum Welkoop

De reclamefolder van Welkoop

In de reclamefolder van Welkoop vindt u alle aanbiedingen en acties van dit moment! De folder staat iedere keer bomvol kwaliteitsproducten, zodat u altijd verzekerd bent van het beste voor uw geliefde viervoeter en uw sfeervolle tuin. In alle categorieën van het assortiment staan in de folder scherpe aanbiedingen die passen bij de tijd van het jaar. Mooi meegenomen toch?!

Vaste klanten van Welkoop en de klantenpas

Bij Welkoop winkelt u slim met de klantenpas. Pashouders sparen voordelig en snel, genieten van speciale aanbiedingen en zijn altijd als eerst op de hoogte. Ofwel, klantenpashouders hebben een streepje voor en dat durven de medewerkers van Welkoop gerust hardop te zeggen. De klantenpas van Welkoop is gratis en kan hier online worden aangevraagd.

Extra service bij tuincentrum Welkoop

Welkoop biedt verschillende services aan, zoals vuurwerk verkoop, paardendekenwasserij, weegservice voor uw hond, verhuur van materialen en werkplaats machine-onderhoud. De weegservice voor uw hond of kat wordt evenals de paardendekenwasserij in alle winkels aangeboden. Een hond of kat met over- of ondergewicht heeft namelijk een grotere kans op gezondheidsproblemen. Heeft u twijfels over het gewicht van uw hond of kat? Wandel dan bij Welkoop binnen! Uw hond of kat wordt gratis gewogen en u krijgt voedingsadvies op maat. Andere services van Welkoop zijn:

 • Aanhangwagenverhuur;
 • Het wisselen van de binnenband van uw kruiwagen;
 • DHL afhaalservice;
 • Dierenartsen op locatie;
 • Verkoop van gas;
 • Grondtest;
 • Nagelknipservice;
 • Slijpservice voor tuingereedschap;
 • Vijverwatertest.

Zoals u ziet doet Welkoop echt haar best om de klant centraal te stellen en van alle gemakken te voorzien. Niet alle servicen worden in elke vestiging aangeboden. Hier vindt u een overzicht van alle servicen en als u erop klikt ziet u in welke Welkoop vestigingen de service wordt aangeboden.

Uw pup of kitten maakt een goede start bij Welkoop

Een pup, kitten of nieuw huisdier uit het asiel in de familie? Welkoop gunt ze het beste en heeft daarom speciaal voor uw nieuwe huisdier het Beste Startpakket samengesteld. Dit pakket bevat:

Welkoop Bestestart pakket voor pups en kittens

 • Een unieke Beste Start voerton;
 • Kenner voeding;
 • Een speeltje en een snack;
 • Kortingsbon voor 20% op voeding van Kenner of Kenner Select;
 • 10% kortingsbon op 1 artikel uit het dierenassortiment;
 • Een leuk seizoenenboekje, boordevol informatie en handige tips;
 • 4x per jaar een speciale Beste Start mail.

U kunt het pakket gemakkelijk online bestellen en een werkdag na uw aanvraag kunt u uw pakket ophalen in de door u geselecteerde Welkoop vestiging. 

Paardendekenwasservice bij Welkoop

Een van de grootste uitdaging voor paardenliefhebbers is het wassen van de dekens. In alle Welkoop filialen vindt u daarom de paardendekenwasservice. Een paardendeken die regelmatig gereinigd wordt, gaat overdracht van schimmels, bacteriën en luis tegen. Ook blijven de ademende, isolerende en zweet absorberende functies beter behouden en wordt de levensduur verlengd. Als extra service is het ook mogelijk om uw paardendeken waterafstotend te laten maken of te laten repareren. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen in de Welkoop vestiging bij u in de buurt.

Openingstijden, koopzondag en adresgegevens tuincentrum Welkoop

Voor de openingstijden, adresgegevens en koopzondagen van alle Welkoop vestigingen bent u bij Tuincentrum Overzicht.nl natuurlijk aan het juiste adres. Hier vindt u de openingstijden van alle individuele Welkoop tuincentra in Nederland. Bent u op zoek naar een specifieke vestiging? Typ dan rechtsboven in het zoekveld de plaatsnaam in van de desbetreffende Welkoop vestiging en u zult alle tuincentra vinden in die plaats inclusief openingstijden en koopzondagen.

Wilt u in één oogopslag weten of de Welkoop vestiging bij u in de buurt koopzondag heeft? Kijk dan in dit overzicht van alle tuincentra met een koopzondag bij u in de regio. Heeft Welkoop bij u in de buurt geen koopzondag dan is er vast wel een ander tuincentrum wel geopend op zondag.

Let's get social!

Meer van dit soort tuinartikelen ontvangen? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief en ontvang leuke tuintips en tuinartikelen maandelijks in uw mailbox! Uiteraard kunt u ons ook volgen op Facebook, Google+ of Twitter!

Tot snel op Tuincentrum Overzicht.nl!