Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Trendplant 2014: ananas!

Het is altijd weer spannend en volkomen onvoorspelbaar wat de enige echte zomerhit van het jaar zal worden. Qua groen is er een overduidelijke winner: eentje met een sprietenpruik en een tropische uitstraling, die overal opduikt. De ananasplant!

Waarom doet de ananas het zo goed?

De ananas is hotter dan hot en duikt overal op. Trendvoorspeller Jan Agelink vertelt waarom de ananas het zo goed doet deze zomer. De ananas past in de huidige modetrends, die draaien om ‘surrealistische fantasie’. “De ananas is natuurlijk een surrealistisch verzinsel van de natuur zelf”, zegt trendvoorspeller Jan Agelink in NRC Next. “Het is een vrucht met een bijna Dali-achtige uitstraling.” Wilt u ook graag de trendy ananas een blijvend plekje in uw woonkamer geven, maak dan uw eigen ananasplant. 

DIY: stappenplan voor het maken van uw ananasplant 

  1. Koop een ananas die nog niet helemaal rijp is.
  2. Snij de kroon van de vrucht af en haal een van de onderste bladeren weg, zodat er een klein stammetje zichtbaar wordt.
  3. Laat het stammetje ondersteboven een week drogen (deze stap niet overslaan!).
  4. Zet de kroon in een bakje water (af en toe verversen) en kijk ademloos toe hoe er in drie weken worteltjes aan groeien.
  5. Plant de kroon in (cactus)aarde die goed waterdoorlatend is.
  6. Zonnig plekje geven, vochtig, maar niet nat houden, af en toe even sproeien.
  7. Is ie eenmaal geworteld, dan heeft u er oersterke plant aan die bij mooi weer graag een tijdje buiten staat. Na een paar jaar kan er een rode kaars met blauwe bloemen uitkomen, waar nieuw fruit uit kan groeien. 

Vindt u dit teveel gedoe? U kunt natuurlijk ook gewoon kant en klaar de ananasplant, een Bromelia soort, kopen bij uw tuincentrum.


Bron: mooiwatbloemendoen.nl

Adv. Bol.com Gardena