Vind jouw tuincentrum

PostNL brengt postzegels met groentetuin uit

Afgelopen week heeft PostNL zes postzegels met afbeeldingen van groentuinen in Nederland uitgebracht. Op de zegels zijn zaailingen van sla, aubergine, venkel, radijs, zoete aardappelen en raapstelen te zien. Op het velletje staan ook zaai- en oogsttips.

Moestuinen steeds populairder

Groenten en fruit kweken in eigen moestuin wordt steeds populairder. In je eigen achtertuin, of als volkstuin: bijna iedereen kan wel iets zelf oogsten. Geen gekke zet dus, om afbeeldingen van de moestuin op een postzegel te zetten. Over de keuze van de gewassen is goed nagedacht, van links naar rechts zijn weergegeven:

  • Zaailingen van sla
  • Aubergine
  • Pas geoogste venkel
  • Ontkiemde radijs
  • Zoete aardappel
  • Raapstelen

Het is dus ook een poging om vergeten groenten als raapstelen weer op de kaart te zetten!

Het ontwerp

De postzegels zijn ontworpen door de Vormforensen uit Arnhem. De foto’s van de gewassen zijn gemaakt bij de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. Bij elke zegel staan zaai- en oogsttips voor de desbetreffende groenten. Er is ook nagedacht over de naam: ‘mijn groentuin’ roept namelijk een sterkere associatie op met de liefde voor tuinieren dan ‘de groentetuin’. Op de website van PostNL is te lezen dat de fotografen de gewassen zo natuurlijk mogelijk hebben weergegeven.

Expositie

Op 9 november organiseert De Vormforensen een expositie waar je een reeks beelden kunt bekijken die tijdens het struinen door de tuinen het meest zijn opgevallen bij de ontwerpers. “Geïmproviseerde vogelverschrikkers, huiselijke schuurtjes, plastic stoelen in setjes van twee en doorgeschoten groentesoorten”, aldus de ontwerpers.

De postzegels zijn nu verkrijgbaar, zowel in de winkel als online.