Vind jouw tuincentrum

Pas op voor de buxusmot!

Een ware nachtmerrie: de buxusmot kan in 2 dagen een groene, gezonde buxus in een bruin en kaal geval veranderen. Na jaren werken en snoeien om de buxus in het gewenste model te krijgen kan dat binnen zeer korte tijd voorbij zijn. Gelukkig is een afscheid niet altijd nodig; als men op tijd handelt zijn er nog oplossingen!Een ware nachtmerrie: de buxusmot kan in 2 dagen een groene, gezonde buxus in een bruin en kaal geval veranderen. Na jaren werken en snoeien om de buxus in het gewenste model te krijgen kan dat binnen zeer korte tijd voorbij zijn. Gelukkig is een afscheid niet altijd nodig; als men op tijd handelt zijn er nog oplossingen!

Buxusmot bestrijden

Als je er vroeg bij bent, dan kun je nog spuiten met bestrijdingsmiddelen om van de buxusmot af te komen. Er zijn hier diverse middelen voor, zoals een middel op basis van pyrethrine. Daarmee kan de buxus er weer prima bovenop komen gelukkig! In sommige gevallen is het raadzaam om de buxus laag af te knippen, omdat de mot de blaadjes wel aantast, maar de wortel niet.

Buxusmot bestrijding

Buxusmot herkennen

Controleer (bijna) dagelijks de blaadjes van de buxus. Zitten daar eitjes op, of beginnen groene rupsen zich van binnenuit naar buiten te vreten? Dan is het tijd voor actie! Als de rupsen zich tot witte mot gaan ontpoppen is het al te laat namelijk. 

Buxusmot herkennen