Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Op welke ondergronden kan kunstgras?

Kunstgras kan op vrijwel alle ondergronden gelegd worden

Een groot voordeel van kunstgras, zoals het kunstgras van buitengewoonkunstgras.nl, is dat je dit type gras op nagenoeg alle ondergronden kunt leggen. De ondergrond moet dan wel aan bepaalde eisen voldoen. Met name belangrijk is dat het grondoppervlakte waar het kunstgras op aangebracht wordt vlak en stabiel is. De belangrijkste aandachtspunten qua type ondergrond bij het aanleggen van kunstgras lees je hieronder. Doe er je voordeel mee! 

Gebruik van kunstgras in de tuin

Leg je kunstgras van buitengewoonkunstgras.nl in jouw tuin, houdt dan met een aantal zaken rekening. Leg de kunstgrasmat niet direct op de zwarte aarde, want donkere aarde is lastig egaal te krijgen. Een bijkomend nadeel van zwarte grond is dat regenwater minder goed draineert dan bij regulier zand. Bedek de zwarte grond daarom met een laag straatmakerszand van zo'n vijf tot tien centimeter. Als de grondlaag goed ingeklinkt is en strak geëgaliseerd is, kan hierover het beste een stabilisatiedoek aangebracht worden voor een stevige basis. Dit doek voorkomt dat er - bijvoorbeeld door jouw spelende kids - kuilen en hobbels in de kunstgrasmat ontstaan. Let op: laat je jouw kinderen veel op het kunstgras van buitengewoonkunstgras.nl spelen, overweeg dan om als extra maatregel een valdempende mat op het kunstgras aan te brengen. Zo voorkom je nare valpartijen.

Een laagje kunstgras op het balkon

Een fenomeen dat steeds vaker voorkomt, is een met kunstgras bedekt balkon. Niet alleen hoeft dit gras niet onderhouden te worden, kunstgras op een balkon staat lekker gezellig en creëert de nodige sfeer! Is jouw balkon voorzien van een betonlaag, dan kan de kunstgrasmat daar direct overheen gelegd worden. Zorg er wel voor dat het water op jouw balkon goed weg kan lopen, anders wordt het kunstgras te nat en zal het kwalitatief achteruitgaan.

Kunstgras op tuintegels leggen

Tegels op een terras of tuintegels kunnen ook als ondergrond dienen van een kunstgrasmat. Maar houdt wel twee zaken in het oog: zo liggen deze tegels vaak niet egaal en kunnen de voegen tussen tegels op termijn tot hobbels en reliëfverschil in de kunstgrasmat leiden. Dit kan opgelost worden door een dikkere mat kunstgras op de tegels te leggen. 

Adv. Bol.com Gardena