Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Onderhoudsbeurt nodig aan je serre? Hier een aantal tips

Een serre is een mooie toevoeging aan je woning. Daarom is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hierdoor blijft het langer mooi, en kun je nog jaren genieten van deze ruimte. Hoe je je serre precies moet onderhouden, hangt af van verschillende factoren. Er zijn namelijk verschillende materialen die gebruikt worden bij een serre. Ieder materiaal moet op zijn eigen manier onderhouden worden. Heb je ook een serre maar weet je niet goed hoe je dit moet doen? Dan zit je hier op de juiste plek. Wij hebben namelijk een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies wat je moet doen om je serre netjes te houden!

Algemene tips

Voordat we gaan kijken naar de specifieke behandeling van verschillende materialen, hebben we eerst een aantal algemene tips op een rijtje gezet. Dit zijn dingen die je eigenlijk altijd goed na moet kijken wanneer je zelf ook een serre hebt.

  • Controleer regelmatig alle kitranden om te voorkomen dat ze slijten of rotten.
  • Houd de schuifdeuren goed in de gaten, hier komen nog wel eens lekkages voor.
  • Zorg dat je de serre goot altijd goed schoon houdt.

Hoe behandel je hout

Een serre van hout is redelijk eenvoudig te onderhouden. Het is vooral belangrijk dat je ongeveer ieder jaar het hout behandeld. Dit kun je doen met een hardwax en een power gel. Hiermee zorg je ervoor dat het hout beter beschermd is en dus een stuk langer mee gaat. Daarnaast ziet het er na een behandeling ook nog eens een stuk beter uit.

Hoe behandel je aluminium

Ook aluminium is eenvoudig te behandelen, hier hoef je nog minder aan te doen dan hout. Om de zoveel tijd kun je natuurlijk het aluminium behandelen met een spray. Verder is het vooral belangrijk om regelmatig te checken of er geen roest of andere lelijke plekken op zitten. Wanneer je hier op tijd bij bent, kun je het vaak nog goed verhelpen.

Het dak onderhouden

Het laatste wat je altijd moet doen is het dak onderhouden. Hier blijft vaak namelijk een hoop vuil achter, dit kan voor lelijke plekken zorgen. Kijk wel goed uit dat je het dak niet beschadigd. Het is natuurlijk niet zo stevig als een normaal dak. Je kunt altijd navragen hoe je dit het beste kunt doen bij degene die je serre heeft geplaatst.