Vind jouw tuincentrum

Om jaren van te genieten

Seizoenen bestaan niet meer, planten worden immers het hele jaar door gekweekt. Al zijn tulpen in augustus nog net niet haalbaar. Maar die mooie blauwe Salvia’s zijn de hele zomer door op ons tuincentrum te verkrijgen. Heerlijk toch, want zo is het simpel om steeds iets fris in de tuin te zetten. Om langer van planten te kunnen genieten moet u trouwens eens in het rijk van de vaste planten kijken en dan vooral bij die planten die in nazomer en herfst de tuin in willen.

Neem de Schout-bij-Nacht of liever Rodgersia, want dat staat normaal gesproken op het plantlabel. Dit is een vaste plant, waarbij menigeen uitroept: “Da’s bijzonder, het lijkt wel of er een kastanjeblad uit grond groeit.” En inderdaad deze bijzondere plant heeft bladeren als van een kastanje, alleen zijn ze veel groter en lekker stevig. Slak nog snuitkever heeft er een boodschap aan.Schaf deze planten nú aan, de grond is lekker warm, waardoor de wortels zich snel ontwikkelen en stevig aan de bodem hechten. Met als voordeel dat de plant, zodra de voorjaarszon schijnt, begint te groeien en zijn jonge blad opstuwt. Leuk want deze ‘grond kastanje’ zal in het voorjaar voor veel gespreksstof zorgen.

Bloeien doet de plant ook en wel in juni. Dan ontluiken de witte of roze bloemaren van de Schout-bij-nacht en steken de roze of witte bloemaren majestueus boven het blad uit. Prachtige aren die ook nu en zelfs bij rijp en vorst decoratief blijven. Knip ze pas af in het voorjaar.

Kom tuinieren.
Dus wacht niet af, plant nu! De grond is lekker warm zodat planten en heesters zich goed kunnen voorbereiden op het koude seizoen.