Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Mooie bomen voor in de tuin

In iedere tuin hoort een mooie boom, dat heeft deze herfst met z’n Indian Summer wel weer bewezen; wat zijn er toch meesterlijke kleuren te onderscheiden. De bomen zijn nu kaal en maken ze zich op voor de winter, en dat is nu net de tijd om een boom te planten.

Sierlijke bomen

Zo is er een prachtige boom voor de kleine tuin; de fluweelboom (Rhus), is een kleine boom met grote kwaliteiten. Hij heeft fluweelzachte jonge twijgen en een kroon als van een parasol. Hij draagt diep ingesneden vederlichte bladeren, die in de herfst tot purperrood verkleuren. Grote roodbehaarde vruchtkolven steken ‘s zomers boven het groene bladerbek uit, en in de herfst beloont de fluweelboom met prachtige kleuren.

Andere kleine bomen zijn Cornus kousa en Cornus nutallii. Ze dragen grote witte (schijn)bloemen in mei/juni, waaruit sierlijke rode vruchten, als aardbeien zo groot, groeien. Als bonus krijgen ze prachtig rood herfstblad.
 

Lekkere bomen

De walnoot (Juglans ‘Broadview’ of ‘Buccaneer’) heeft een grote tuin nodig, deze boom wordt groot en wijdvertakt, maar is erg sierlijk. De grootste sierwaarde is het heerlijk geurende blad, dat zomers vliegen en muggen weert. Als toegift komen na ongeveer vijf jaar de eerste smakelijke noten, lang niet gek toch zo’n boom!

Dan zijn er nog die typisch Hollandse appelbomen, vroeger stond er in iedere tuin minstens èèn. Ze zijn als leiboom, spil (lange smalle boom), laag- of hoogstam te koop. Voor iedere tuin is wel een mooie fruitboom met lekker fruit te vinden. Plant bijvoorbeeld de nostalgische en zeer smakelijke appelrassen als Bellefleur en Lunterse Pippeling aan.

Adv. Bol.com Gardena