Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Moestuin anno 2020

Als je aan een moestuin denkt, denk je hoogstwaarschijnlijk aan een stukje grond met wat stokken erin geplaatst. Tomaten, aardappelen, aardbeien, komkommers, appels en sla zijn een aantal groenten en fruit wat zelf kan verbouwen. Of je in het bezit bent van een gigantische tuin of een klein balkonnetje, je kan gemakkelijk een eigen moestuin beginnen. Het leuke van een moestuin is natuurlijk de ontwikkeling en het groeiproces van wat jij aan het verbouwen bent. Het zaadje wat je een aantal maanden geleden hebt geplaatst, is nu volgroeid tot een groter plantje waar kleine tomaatjes aangroeien! Veel mensen denken al snel bij een moestuin aan een persoon die met pensioen is en alle tijd van de wereld heeft om een moestuin te onderhouden. Het tegendeel is echter waar, er zoveel mogelijkheden waardoor jij met gemak een moestuin kan beginnen, onderhouden en perfectioneren. 

 

Biologisch eten is beter!

Door je goed te informeren ben je al een heel eind onderweg. Bedenk van te voren welk doel je moestuin heeft. Wil je vooral plezier beleven aan een moestuin? Zie jij een moestuin eerder als een hobby waar je alleen tijd aan wilt besteden in je vrije tijd? Of ben jij een fanatiekeling die een moestuin wilt gebruiken als basis onderhoud voor je gezin. Er zijn legio gezinnen en huishoudens die het leuk vinden om een eigen moestuin te beginnen. Groente en fruit die je bij de lokale supermarkt koopt zit vaak volgespoten met chemische stoffen, wat ervoor zorgt dat fruit en groente groter lijkt en er beter uitziet. Maar niet perse beter smaakt. 

  Tuinkas

Trends voor in je tuin

Het idee dat je veel vrijetijd nodig hebt om een moestuin te beginnen is achterhaald. Je kan bijvoorbeeld op een efficiënte manier een moestuin met je buren delen. Er zijn een hoop stadsbewoners die een moestuin met elkaar delen in het dichtstbijzijnde stadspark. Let wel goed op de grootte van je moestuin. Hoe groter je moestuin, hoe meer onderhoud en verzorging die nodig heeft. Als je echt serieus aan de slag wilt met een moestuin, is het erg praktisch om een tuinkas te bouwen. Een tuinkas zorgt er voor dat je teelt goed door kan groeien, vooral omdat we in een land wonen waar het weer nogal wisselvallig kan zijn. Daarbij ziet een tuinkas er modern en hip uit, wat perfect past bij een urban uitstraling. Laat je goed informeren over eventuele planten die het groeiproces van je andere planten ondersteunen. Denk aan planten die bijen aantrekken, wat helpt bij plantenvoeding.  

 

Een moestuin op je balkon

Voor de mensen die geen moestuin willen delen, of de voorkeur geven aan een moestuin van een klein formaat, is de moestuin op een balkon een ideale oplossing. Een moestuin is zo gemaakt. Verzamel houten kratjes en sla genoeg potgrond in, of koop een mooie moestuinbak. Koop vervolgens verschillende zaden en neem de instructies van de verpakking goed door. Beschikt jouw balkon over te weinig oppervlakte? Hang emmers, bakjes en zakken op aan je muur buiten. Wat ook erg interessant is om zelf te kweken, zijn kruiden. Denk aan peterselie, basilicum, oregano en tijm. Koop kruidenzaden hier! Veel plezier met het creëren van je eigen mini tuin!

 

Adv. Bol.com Gardena