Vind jouw tuincentrum

Magnolia snoeien

De magnolia heeft een tijdje menig ogen op zich weten te richten. Aan de opmerkelijke bloei is toch echt een einde gekomen. Dat betekent dat de magnolia weer gesnoeid kan worden. Bekijk de video van Jurgen om erachter te komen hoe je dat doet!

Naaktbloeier

De magnolia bloeit voordat de bladeren verschijnen. Als de boom eenmaal aan de stam wordt omringd door de witte bloembladeren die hij heeft losgelaten, is het tijd om de boom te snoeien. In de video laat Jurgen eerst zien hoe je de magnolia vooral níet moet snoeien. Daarna laat hij zien hoe je de boom in zijn natuurlijke vorm kan houden. Volg hiervoor de tak die je wilt wegsnoeien tot de volgende uitloper. Verwijder dus niet de hele tak, maar ga voor een plek net voor een vertakking.

Soorten magnolia’s

Magnolia’s zijn er in allerlei vormen, kleuren en hoogtes en worden ook wel beverbomen genoemd. Het verhaal hierachter is dat men lange tijd dacht dat bevers gek waren op magnolia’s. De bekendste magnolia is de Magnolia Soulangeana. Een redelijk kleine magnolia is de Magnolia Susan, deze wordt twee meter hoog. De Stermagnolia heeft witte bloemen in de vorm van een ster met een zeer compacte groeivorm.