Vind jouw tuincentrum

Lekker lange zomeravonden

Slapen doen we meestal nog binnen, maar zomers zijn we het liefst zo lang mogelijk buiten en we koken er heel wat af. Gezellig want dat kokkerellen wordt zo een compleet feest. Natuurlijk met de barbecue als hoogtepunt, maar er zijn innovatieve buitenkeukens te krijgen waar je je vingers bij aflikt. Nu is zo’n buitenkeuken niet voor iedereen haalbaar maar een barbecue is dat wel.

Fraai is het om deze trend in de tuin te integreren; in een nieuwe tuin probleemloos te doen. Een beetje tuin krijgt een ontwerp en daar plan je gewoon een speciale keukenhoek in. Trouwens ook een bestaande tuin heeft vaak voldoende mogelijkheden. Bestraat een luw hoekje bij de schuur, met een verhoogde border of zet potten, en wel van die lekkere grote, langs de rand. Geef de barbecue een vaste plek en zorg voor een werkblad in de buurt. Een langwerpige plantentafel voldoet prima om al die lekkere gerechten te kunnen voorbereiden. Vul border en potten met gebruikskruiden als Basilicum, Peterselie, Bieslook en Bonenkruid; zomerse kruiden die vooral vers zo lekker zijn. Werkblad buiten gebruik? Potten met kleurige planten zijn de hele zomer fleurig.
Vergeet trouwens het ‘groen’ niet in deze tuin. Die buitenkeuken is leuk, maar dat ‘groen’ kweekt pas een echt buitengevoel. Vul de tuin met fraaie geurige struiken, bomen en planten. Zo wordt het lang genieten van die lekker lange zomeravond.Een tip: Laat niet teveel kruimels achter. Etensresten, hoe klein ook, trekken mieren en ander ongewenst gedierte aan.