Vind jouw tuincentrum

Koriander uit eigen tuin

De coriandrum savitum, ook wel koriander, is een kruid dat veel in Aziatische gerechten wordt gebruikt. Typisch een geval van 'je moet er van houden'. Waar de ene persoon denk aan zeep bij het proeven van koriander, is de ander er dol op. Het leuke aan een korianderplant in eigen tuin is dat alle delen eetbaar zijn. Een veelzijdige aanwinst dus!

Als je de koriander door laat bloeien, komen er eerste witte bloemen en daarna de vruchten. De vruchten zijn echter anders dan je je waarschijnlijk voorstelt. In de onderstaande video vertelt Jurgen je waar de vruchten van de koriander voor worden gebruikt.  Dat is eens iets anders dan een Aziatische curry of soep! 

Belangrijk voor de korianderplant is dat je hem voldoende water geeft. Hij mag in de volle zon staan, maar verdrogen is funest!

[page-break]

Geef de koriander een pot die ruim genoeg is, of plant hem in de grond. Zorg dat de grond licht en luchtig is, dan kan hij zich goed ontwikkelen. 

 

 

Daarna kun je ieder gerecht net een beetje extra geven met de koriander! Niets is leuker dan koken met kruiden uit eigen tuin, toch? Tijd om de koriander te planten!