Vind jouw tuincentrum

Kom in de kas 2019

Op 6 en 7 april gaan de kasdeuren van 200 kwekers in Nederland weer open. Het evenement wordt voor de 42e keer georganiseerd en de toegang is gratis!

Een wereldse beleving

Tijdens het bezoek aan een kas leer je over allerlei verschillende tradities en gerechten. Zo worden er proeverijen georganiseerd van gewassen uit de kas, kun je gaan bloemschikken, een plant potten, of een speurtocht doen door de kas. Ook kan de kweker je alles vertellen over de manier waarop hij zijn producten kweekt, aan wie hij ze verkoopt en hoe ze worden gebruikt.

Rondleiding voor grote groepen

Voor en na Kom in de kas is het ook mogelijk om met een groep een rondleiding te krijgen. Het hele jaar door worden er privé-rondleidingen gegeven door de telers en kunnen ze je alles vertellen over de werkzaamheden. De groepen kunnen bestaan uit maximaal 25 personen, het bezoek duurt tussen 1,5 en 2 uur.

De deelnemende telers

Op de website van Kom in de kas vind je een overzicht met de deelnemers. De 200 telers zijn onderverdeeld in 22 regio’s in Nederland. Zo is er in bijna elke provincie wel een kweker te bezoeken. Niet elke kas is het hele weekend geopend, kijk dus goed bij de openingstijden of jouw kas naar keuze op zaterdag of zondag geopend is. Per kas kun je precies zien waar de kwekerij in gespecialiseerd is, dus als je gek bent op hortensia’s, of aardbeien, dan kun je je hart ophalen in Flevoland!

Heel veel plezier bij Kom in de kas!