Vind jouw tuincentrum

Klimop

Een klimmer met karakter en aquarelachtig bladeren

De Klimop, ook wel de Hedera genoemd, is een echte Europese plant en groeit graag. Hij maakt ook nog eens mooie bladeren en hij heeft niet veel van zijn verzorger nodig. Wat wilt u nog meer?

De Klimop is Hedera

De Klimop, Hedera, hoe u hem noemen wil, is dol op groeien. In zijn bladeren zitten gele, groene en zilveren accenten, net zoals in een aquarel. Zijn bladeren zuiveren de lucht en hebben een perfecte vorm. Altijd verse zuurstof is toch wel zo fijn. Zet een Klimop dan ook in uw woonkamer, waar uw huisdier ook profijt van heeft, of werkkamer/kantoor.

Verzorging van de Klimmer

  • De Klimop wil het liefst niet in de volle zon
  • Bij temperaturen tot maximum 20 graden Celsius is de Klimop tevreden
  • Geef de Klimop twee keer per week water
  • Als de Klimmer te snel groeit, mag u hem gerust snoeien

Oorsprong van de Klimop

Er bestaan heel veel exotische planten, waaronder de Klimop! Hij komt van oorsprong uit Europa en daarom gewend aan een koel en zuiver klimaat. Deze temperaturen heeft hij het liefste in zijn thuis ook. Als de Klimop het naar zijn zin heeft, straalt hij positivisme uit.

Creatieve tips voor de Klimop

Met de ranken van de Klimop kunt u spelen door ze in frames te draaien. Na enkele dagen staan de blaadjes in de goede positie en is er een prachtige bladvorm ontstaan. De trend van het moment: gebruik de Klimop heel natuurlijk als hangplant  in een ruwe houten bak, of in een glanzende koperkleurige pot.

Bekijk dit filmpje over de klimop: