Vind jouw tuincentrum

Kamerplanten op kantoor

De meeste mensen hebben wel  kamerplanten in hun huis. Je kamer decoreren met planten is sfeervol, groen en gezond. Maar waarom staan er dan zo weinig kamerplanten op kantoren? Daar heb je een zuurstofrijke omgeving nodig om perfecte prestaties te leveren. Hier lees je 4 redenen waarom je juist wel planten in je kantoor moet hebben.

1. Zuivere lucht

Op kantoor ben je dagelijks bezig met computers, printers en kopieerapparaten. Deze apparaten stoten giftige stoffen als koolmonoxide uit, die je dan vervolgens weer inademt. Alleen daarom al zijn planten op kantoor een must have voor je gezondheid. Volgens een studie van de NASA wordt bevestigd dat planten inderdaad de mogelijkheid hebben om organische stoffen tot zich te nemen zodat je zuivere lucht inademt.

2. Concentratie en productiviteit

Door kamerplanten is de lucht zuiver en kun je dus beter nadenken. Hierdoor behoud je je concentratie en kan het ook nog zomaar zijn dat je creatiever wordt. Nou dat is mooi meegenomen, hè? Heb je niet veel ramen in je kantoor? Dan is LED verlichting wel een optie. Dit bevordert de licht en warmte toevoer van de planten.

3. Stressbestendig en een gezonde leefstijl

Door het kijken naar planten kom je in contact met de natuur. Hierdoor ben je even weg van de werkdruk en heb je dus minder stress. Daar komt nog eens bij dat planten de luchtvochtigheid op kantoor verhogen. In veel kantoren is dit niet optimaal wat zorgt voor vermoeidheid, droge ogen en ademhalingsklachten.  

4. Gezellig humeur

Planten geven een boost aan je humeur. Werknemers in kantoren met planten zijn nauwkeuriger, hebben een beter geheugen en leveren  verbeterde prestaties. Gevolg is een betere sfeer op de werkvloer.

Dus, kamerplanten zijn zeker een must have voor op elk kantoor! Wie spreekt de baas aan? Of als je dit als baas zijnde leest, wanneer koop je kamerplanten voor in het kantoor van jou en je werknemers? Bekijk hier ons assortiment kamerplanten!