Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Kamerplanten: trends en tips

Hoe meer planten in je huis, des te beter. Dat is in ieder geval ons motto. Planten zijn echte sfeermakers en stralen rust uit. Maar welke planten zijn populair aankomend jaar? In dit nieuwsbericht geven wij jou een aantal voorbeelden van de meest gewilde planten van het jaar 2020.

 

Top 3 kamerplanten

De vijgencactus, ook wel de ‘schijfcactus’ of ‘opuntia’ genoemd is de bekendste soort cactus. De meeste mensen herkennen de vijgencactus, doordat deze vaak wordt afgebeeld in stripverhalen en tekenfilms. De vijgencactus heeft weinig water nodig. Zorg er wel voor dat de cactus genoeg daglicht krijgt. De bananenplant heeft langzamerhand meer trouwe fans gekregen en blijft in 2020 vaker terugkomen. De waaierpalm is gemakkelijk te herkennen aan de bladeren die eruit zien als een ‘waaier’. Het voordeel van de waaierpalm: hij past bij elk interieurstijl.

Vjigencactussen

Diversiteit in het plantenrijk

Het plantenrijk bestaat uit een ongelofelijke hoeveelheid soorten, kleuren en maten. De cactusfamilie telt ongeveer honderd geslachten. Onder die tientallen geslachten, zijn wel 1800 cactussoorten te vinden. Dit toont aan hoe groot het plantenrijk is. Je interieur wordt een stuk interessanter om naar te kijken als je planten aanschaft in verschillende grootte, kleur en textuur. Kortom: probeer zoveel mogelijk te variëren. Daarbij creëren kamerplanten in elke ruimte meer sfeer. Focus je dus niet alleen op de woonkamer. Een bonsaiboom op je nachtkastje levert jou ook meer rust op. Ga eens langs een tuincentrum en laat je verrassen door de gigantische hoeveelheid plantsoorten. Veel plezier met het ‘groener’ maken van je interieur!

 

Adv. Bol.com Gardena