Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Is dat nou kunstgras?

Als het gras aan de overkant altijd groener is, kun je er vanuit gaan dat het kunstgras is. Omdat het niet meer te onderscheiden is van echt gras, vergissen mensen zich vaak en vragen ze zich af hoe het komt dat het grasperk er altijd zo netjes bij ligt.

Kunstgras is niet zomaar kunstgras

Met meer dan veertig verschillende soorten is het niet altijd even makkelijk om te kiezen welke variëteit het beste bij jouw tuinplan past. Al naargelang de prijs die je betaalt, zijn er tal van soorten die zo echt lijken dat je zou twijfelen, zelfs als je weet dat het kunstgras is. Ook de kleur kan verschillen en naast een groot aantal groentinten, behoren ook zilveren, paarse, grijze en zwarte grassprieten tot de mogelijkheden.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Het is niet omdat je een tuin hebt, dat je ook van tuinieren houdt. Elke week een aantal keren achter de grasmaaier aanlopen lijkt rustgevend maar, dat is niet voor iedereen zo. Gras maaien, de boordjes bijknippen en het tuinpad vegen zijn werkzaamheden die meestal moeten gebeuren voor en na de werkuren. Met kunstgras valt deze taak weg en kun je je tijd aan andere dingen besteden die voor jou meer kwaliteit hebben. Zo nu en dan het gazon eens borstelen zodat bladeren en takjes verwijderd worden, eventueel onkruid weghalen en klaar is Kees.

Nog meer voordelen?

Vooral mensen met een allergie voor vers gemaaid gras, of hooikoorts, zullen opteren voor kunstgras. Het maakt niet uit of je een grote of kleine tuin hebt, of het een speelweide of een strak gazon moet worden of zelfs een heel voetbalveld; alle toepassingen zijn perfect mogelijk. Heb je een zwembad voor de kinderen in de tuin, dan heb je met echt gras achteraf een grote kale plek in het gazon. Met kunstgras kopen heb je dit probleem echter niet en zie je, een paar dagen na het opruimen van het zwembad, helemaal niet meer waar het stond. Wat de weersomstandigheden ook zijn, kunstgras is perfect bestand tegen alle grillen van de weergoden en, vooral bij droogte hoef je niet bang te zijn dat je groene perk verandert in een dorre vlakte.

Verschillende toepassingen

Kunstgras kan zelfs een prima vloer- of muurbedekking zijn indien je, bijvoorbeeld, een toonzaal of grote inkomhal van een bedrijf een natuurlijke toets wil geven. Ook als vloerbedekking voor de garage of de badkamer is kunstgras het overwegen waard. Vooral omdat je helemaal niet het gevoel hebt dat je op nepgras loopt.

Adv. Bol.com Gardena