Vind jouw tuincentrum

Hortensia

Een opmerkelijke plant die voorziet wat de lente doet

Een waarzegster voorspelt de toekomst, de hortensia de lente. Met de groene, blauwe, witte, roze, paarse en rode bloemen haalt u de lente in huis. De lieve, zachte bloemblaadjes contrasteren met de sterke groene bladeren en de steel.  Dat maakt een mens toch vrolijk?

Verzorging van Hortensia

Door de grootte van de Hortensia ziet u hem niet zo snel over het hoofd.

  • Ze wil elke dag graag een beetje drinken
  • Ze komt het beste uit op een koele, lichte plaats

Avonturier de Hortensia

De Hortensia die bij u in de huiskamer heeft staan, heeft al een grote voorgeschiedenis. Oorspronkelijk komt ze uit Azië en Zuid Amerika. Sinds de Engelse botanicus Sir Joseph Banks eind achttiende eeuw een Hortensia mee nam naar Europa is de Hortensia niet meer weg te denken. Bij de botanische Kew Gardens in Londen en het Versailles van Zonnekoning Lodewijk de veertiende is het vuurtje verder gaan lopen.  

Leuk weetje: naast de bolvormige Hortensia zijn er ook seringvormige bloemen, meerkleurige, doorbloeiende en randbloeiers. Het laatste type wordt ook wel Tellertype genoemd.

Liefde, harmonie en vrede

De hortensia staat voor dankbaarheid, vergiffenis en schoonheid. Ook straalt ze overvloed uit, dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm. De hortensia komt voor in verschillende kleuren. Deze hebben ook ieder een symbool; liefde, harmonie en vrede. Daarom is de hortensia de ideale bloem voor bruiloften, rouwgelegenheden of verjaardagen.

Bekijk dit filmpje over de hortensia: