Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hondenrassen en hun gezondheid

Ben je al een tijdje aan het nadenken over het aanschaffen van een hond, maar weet je niet zo goed welk ras het beste bij je past? Elk hondenras is natuurlijk verschillend en elk ras heeft andere karaktereigenschappen. Gaat je voorkeur uit naar een waakhond als de Mechelse herder? Of wil je liever een hond die lekker bij je komt liggen op de bank? Denk dan eens na over een Labradoodle. Dit zijn vrolijke, lieve en intelligente honden die er ook nog eens heel schattig uitzien.

De grootte van uw hond

Naast het ras moet je ook bedenken hoe groot de leefruimte van de hond gaat worden en of deze leefruimte wel bij de hond past. Een Herder kan wat moeilijker in een appartement leven dan bijvoorbeeld een Chihuahua. Ben je er nog steeds niet uit naar wat voor ras hond jouw voorkeur uitgaat? Kijk dan eens op de pagina hondenrassen van Medpets. Hier worden vrijwel alle hondenrassen besproken en dat kan zeker helpen in het maken van je keuze!

Gezondheid van jouw hond

Als je eenmaal een hond hebt aangeschaft maakt de hond snel al deel uit van het gezin. De gezondheid van jouw hond is je dan natuurlijk dierbaar. Zo wil je de beste verzorging voor jouw hond zodat deze lang fit en gezond blijft. Er zijn veel verschillende dierverzorgingsproducten waar je uit kunt kiezen om je hond gezond te houden. Bij de dierenapotheek van Medpets kun je terecht voor al de verzorgingsproducten voor jouw hond. Hier vind je verschillende tips om de gezondheid van jouw huisdier optimaal te houden.

Tekenbeet bij honden voorkomen

Jammer genoeg worden honden ook wel eens ziek. Honden lopen vaak buiten en soms zelfs in het bos, hier is de kans op een tekenbeet zeer groot. Honden kunnen minder goed genezen van de ziekte van Lyme en helaas is de kans op overlijden aanwezig. Voorkom dat jouw hond een tekenbeet oploopt met een tekenband.

Stress bij dieren

Honden hebben vaak last van een verhoogd stressniveau met de jaarwisseling of andere drukke dagen. Gelukkig kan je hond geholpen worden met het doorkomen van deze stressvolle dagen. Als de stress op een dusdanig hoog niveau zit kun je ervoor kiezen om medicatie toe te dienen. Er bestaan onder andere speciale druppels of zelfs een spray. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om het op een medicatie-vrije manier op te lossen. Denk dan bijvoorbeeld aan een speciaal voor honden samengestelde CD om rustig te blijven. Al deze producten zijn te vinden in de dierenapotheek van Medpets.

Honden wassen

Honden hoeven niet regelmatig gewassen te worden, maar het is wel van belang dat dit gedaan wordt wanneer de vacht vuil is. Honden kunnen niet met mensenshampoo gewassen worden, ze hebben namelijk een compleet andere zuurtegraad in hun huid dan mensen. Er is dus een speciale hondenshampoo nodig om uw hond weer glanzend en schoon te krijgen. Je kunt bij Medpets terecht voor meer dan alleen hondenshampoo. Hier worden ook speciale handdoeken verkocht waardoor jouw hond snel weer droog is na een wasbeurt!

Dierenspeeltjes

Maar naast een goede gezondheid is het ook belangrijk dat jouw hond zich niet verveelt. Honden brengen het grootste gedeelte van hun leven door in jouw huis, terwijl jijzelf niet altijd thuis bent. Ze houden ervan om aandacht te krijgen en vermaakt te worden, maar ontvangen dit niet altijd. Honden hebben meer nodig dan genoeg plek om rond te kunnen rennen. Zij eisen veel speeltijd en hebben dan ook meer speeltjes nodig. Let wel op dat het speeltje dat je aanschaft ook echt bij de grootte van je hond past.

De zorg voor elke hond is net een beetje anders, wees dus goed voorbereid op de aanschaf van een hond. Een hond is meer werk dan je denkt, maar je krijgt er zoveel liefde voor terug!

Adv. Bol.com Gardena