Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe verf ik mijn tuinhuis?

Een tuinhuis verven dient twee doelen: u kiest de favoriete kleur voor uw tuinhuisje én het beschermt het hout. Hierdoor zal het huisje langer in een mooie staat blijven. Welke verf kunt u het beste kiezen? Moet u impregneren? En waarom eigenlijk?

Welke verf kiest u?

Om de beste bescherming te bieden kunt u het beste kiezen voor een dekkende beits, bijvoorbeeld van Cetabever. Een dekkende verf heeft meer pigment en biedt daardoor meer bescherming. Let wel op dat deze dekkende verf dampdoorlatend is. Als dit niet het geval is zal het hout gaan rotten omdat het vocht uit het hout niet meer weg kan. Ook kunnen er anders blaasjes ontstaan in het verfwerk, wat natuurlijk geen mooi gezicht is. Een kwalitatief goede beits zal ook mee kunnen krimpen en uitzetten met het hout. Zo niet, dan zullen er barsten ontstaan. Hout werkt immers onder invloed van temperatuur en vocht.

Impregneren

Is het de eerste keer dat u het tuinhuisje gaat verven? Begin dan eerst met een impregneermiddel. Door dit te doen voorkomt u schimmelwerking. Deze middelen zullen verder het hout indringen, waardoor de werking beter is dan die van de beits. Het klinkt misschien als extra werk, maar het verlengt zeker de levensduur van uw blokhut of ander tuinhuisje. Gaat u opnieuw verven van al eerder geverfd hout, dan is impregneren niet meer nodig.

Een mooie kleur kiezen

Natuurlijk zal uw tuinhuisje een grote blikvanger zijn in uw tuin. Kies dan ook voor een verfkleur die mooi staat bij de verdere inrichting of gewoon een kleur die u het meeste aanspreekt. Online verf kopen is een prima optie. Ook in de winkel kunt u de verfkleur niet goed inschatten, want de kleur op de pot is vaak afwijkend van de werkelijke kleur. Een kleurstaal bestellen gaat simpel online en zo kunt u thuis rustig kijken welke kleur het beste uitkomt in uw tuin!