Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe je kosten kunt besparen met de stijgende rentes deze tijd

Het leven wordt steeds duurder. Dat is te merken bij alledaagse activiteiten zoals boodschappen doen, maar ook bij het doen van grotere aankopen, zoals een huis. Voor veel starters is het vrijwel onmogelijk geworden om in deze tijd een huis te kopen. De stijgende inflatie gaat gepaard met een toename van de huizenprijzen. Daarbij komt dat de hypotheekrentes ook nog eens aan het stijgen zijn. Al met al geen gemakkelijke tijd. Ben jij benieuwd hoe je juist in deze tijd nog geld kan besparen ondanks de stijgende prijzen en rentes? Lees dan vooral verder. In dit artikel geven wij een aantal tips om kosten te besparen. 
 

Advies inwinnen van een hypotheekadviseur

Het kopen van een huis is een spannend proces waar veel bij komt kijken. Om een huis te kunnen kopen, moet je een hypotheek afsluiten. En om er voor te zorgen dat je de juiste hypotheek afsluit, is het raadzaam om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Dit is iemand die jou advies kan geven bij het afsluiten van een hypotheek. Er zijn namelijk veel factoren die een rol spelen bij het afsluiten van een hypotheek. Denk hierbij aan een studieschuld, een erfenis, werkloosheid enzovoort. Een hypotheekadviseur geeft jou persoonlijk advies bij het afsluiten van een startershypotheek. Zo krijg je advies over de juiste geldverstrekker, het te lenen bedrag en nog meer. 
 

Je hypotheek oversluiten

Een andere manier om kosten te besparen is door je hypotheek oversluiten. Dit houdt eigenlijk in dat je een nieuwe hypotheek afsluit, wat doorgaans een flinke kostenbesparing oplevert. De rentes bij een nieuwe hypotheek liggen in de regel vaak een stuk lager. Echter zijn er wel kosten verbonden aan het oversluiten van een hypotheek. Houd daar rekening mee voorafgaand aan dit proces. Op het moment dat jouw rentevaste periode bij je huidige hypotheek afloopt, is het raadzaam om te kijken naar de mogelijkheden van het oversluiten van je hypotheek. Wanneer je je hypotheek oversluit bij dezelfde bank, ben je vaak goedkoper uit omdat je dan enkel de administratiekosten dient te betalen. Kies je ervoor om over te stappen naar een andere bank, dan is het mogelijk dat er veel kosten bij komen, zoals notaris-, bemiddelings- en taxatiekosten. 

Zelfs in deze dure tijden is het mogelijk om met de juiste stappen de nodige kosten te besparen. Door advies in te winnen over de mogelijkheden omtrent je hypotheek kan je enorm veel kosten besparen.

Adv. Bol.com Gardena