Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe houd je de blauwe hortensia blauw?

In de maand augustus staat de hortensia op de bloemenkalender. Daarom op de valreep nog een paar belangrijke tips! De blauwe hortensia is razend populair, maar hoe houd je deze nu zo mooi blauw? Dat legt Jurgen je vandaag uit in de onderstaande video!

Er zijn twee belangrijke tips om de hortensia blauw te houden. De eerste gaat om de zuurgraad en de tweede gaat om de aluminium ionen (deze zijn verantwoordelijk voor de blauwe kleur). De combinatie van deze twee tips geeft jouw hortensia een prachtige blauwe kleur! In de video hieronder legt Jurgen uit wat je precies moet doen. Je krijgt er een bonus-tip voor de roze hortensia bij. Nu weet je precies hoe je deze prachtige bloemen op hun allermooist laat bloeien!

De grond is van grote invloed op de kleur en het behoud daarvan. Voor de beste resultaten heb je slechts een paar hulpmiddeltjes nodig. Met Jurgen's tips weet je precies hoe je de hortensia op zijn mooist kunt laten bloeien, of het nu om blauwe of om roze hortensia's gaat. Veel succes en geniet van de prachtige kleuren.