Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Het beste van kunstgras

Een tuin is een verlenging van je woning. Daarom is de verzorging en het onderhoud van je tuin erg belangrijk. Of het nu zomer of winter is, je kan ten alle tijden genieten van het buitenleven waar jij eigenaar van bent. Eén gemakkelijke en slimme manier om ervoor te zorgen dat je tuin er altijd netjes uit ziet, is door gebruik te maken van kunstgras. Kunstgras ziet er tegenwoordig net zo realistisch uit als echt gras. Kunstgras kopen is geen lastige opgave. Het is wel belangrijk dat je van tevoren inzicht krijgt in de soorten kunstgras die er bestaan. Er zit namelijk verschil in de hoeveelheid grassprieten per meter (de dichtheid van grassprietjes), de lengte en stevigheid van de grassprieten en natuurlijk de kleurtoon van de sprietjes. Het is slim om van tevoren duidelijk te maken welk doel je hebt met het leggen van kunstgras. Wil je een voetbalveldje aanleggen? Een speelplek maken voor je kinderen? Of je tuin mooier maken met gras wat in de kleur en lengte niet verschilt, waardoor je tuin er als één geheel uitziet.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras is vaak terug te zien in voor- en achtertuinen. Daarbij kan je ook gemakkelijk kunstgras leggen op je balkon, waardoor je de natuur wat dichterbij huis haalt. Het voordeel van kunstgras is natuurlijk dat dit type gras weinig onderhoud nodig heeft. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het onderhoud van je kunstgras. Het maakt niet uit welk seizoen het is en welke weersomstandigheden er zijn. Hierdoor bespaar je een hoop tijd en energie. Een ander voordeel is dat je minder last hebt van allergieën, zoals hooikoorts. Kunstgras is door de vele voordelen een vaak gebruikt grastype voor speelvelden en voetbalvelden. Daarbij zijn er een hoop bedrijven die kunstgras gebruiken als de bekleding van het interieur of een etalage. Waarbij kunstgras gebruikt wordt als behang. In ieder geval heb je nu genoeg voordelen van het aanschaffen van kunstgras.

Hoe leg je kunstgras?

Je kan ervoor kiezen om kunstgras leggen te laten uitbesteden. Mocht je zelf de handen uit de mouwen willen steken, dan volgt hieronder een simpel stappenplan voor het leggen van kunstgras. Zorg als eerste dat je de juiste materialen in huis haalt.

Benodigde materialen:

 • Bezem
 • Tuinslang
 • Kruiwagen
 • Schep
 • Kunstgras
 • Een lat (waterpas recht)
 • Een stanleymes
 • Werkhandshoenen
 • Hark

Ga vervolgens aan de slag:

 1. Zorg dat je tuin volledig vrij is van spullen
 2. Trek de oude grasmat uit de grond
 3. Of verwijder bestrating
 4. Zorg ervoor dat de ondergrond water kan afvoeren
 5. Zorg ervoor dat deze laag maximaal 10 cm diep is
 6. Egaliseer de oppervlakte met een rechte lat
 7. Plaats nu de onder mat, als basis voor je kunstgras
 8. Rol het kunstgras uit
 9. Snijd het kunstgras aan met een stanleymes
 10. Lijm de grasmatten vast
 11. Haak het kunstgras goed aan
 12. Gebruik een bezem voor het opborstelen van kunstgras

Nu kan je genieten van je zelf gelegde kunstgras!

Adv. Bol.com Gardena