Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De voordelen van een schutting en waar je op moet letten

Wil je graag van jouw tuin een fijn privé plekje maken waar je heerlijk kunt genieten van de zon en in de zomer gezellig kunt zitten met je familie of vrienden? Dan is het plaatsen van een schutting de perfecte manier om dit te doen. Doordat er ontzettend veel varianten en modellen mogelijk zijn wat betreft schuttingen kun je helemaal zelf bepalen hoe jij het wilt en de schutting uitkiezen die het beste bij jouw wensen en smaak past. Heb je al eens gedacht aan een schutting van hardhout? Deze kan makkelijk geplaatst worden en brengt veel voordelen met zich mee. Wil je meer weten over deze voordelen? Lees dan snel verder.
 

Voordelen van een schutting van hout

Een hardhouten schutting geeft een prachtige sfeer aan je tuin en zorgt ervoor dat niet iedereen meer zomaar jouw tuin in kan gluren. Het wordt een plek van privacy waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de vogels of van een leuke barbecue met familie of vrienden. Het fijne van een schutting van hout is dat het materiaal een ontzettend lange levensduur heeft, van alle materialen die er mogelijk zijn voor schuttingen gaat de hardhout variant het langste mee. Een schutting van dit hout blijft minimaal 15 tot 20 jaar mooi en in goede staat. Daarnaast is de prachtige en kenmerkende roodbruine kleur er eentje waar je nooit op uitgekeken raakt en het leuke is dat er bijpassende poorten en gaaspanelen voor de schuttingen te krijgen zijn. Als je het leuk vindt om zelf aan het werk te gaan kun je ervoor kiezen om een eigengemaakt tuinscherm te produceren door houten planken te bestellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een kant en klare schutting van harthout aan te schaffen.
 

Het plaatsen van een schutting

Ben je van plan een schutting in je tuin te plaatsen? Overleg dan altijd van tevoren met de buren zodat er geen ergernis kan ontstaan over de schutting of de werkzaamheden. Een voordeel van het plaatsen van een schutting in samenspraak met de buren is dat de kosten eventueel gedeeld kunnen worden als de schutting ook zorgt voor een afscheiding met de tuin van de buren, een fijne manier om geld te besparen. Met de schutting zullen zowel jij als je buren minder last hebben van nieuwsgierige blikken en ongewenste gasten. De schutting of de hardhout planken zijn doorgaans 1,8 meter hoog en worden aan een paal geplaatst boven de grond, hiermee komen de meeste schuttingen op een totale hoogte van zo’n twee meter. Doordat de schutting boven de grond staat, blijft deze langer mooi en schoon en heeft het een langere levensduur.
 

Waar koop je een schutting?

Zowel een kant en klare schutting als de planken kun je via verschillende winkels en leveranciers aanschaffen voor een voordelige prijs. Sommige bedrijven hebben een handige website waarmee je met behulp van een calculator precies uit kunt rekenen wat het hout of de schutting die jij op het oog hebt kost en wat de beste keuze is voor jou. Wil je dat de schutting direct geplaatst wordt? Er zijn bedrijven die al na 24 uur na jouw bestelling voor je aan de slag kunnen gaan zodat je binnen no time een prachtige schutting om jouw tuin heen hebt staan.