Vind jouw tuincentrum

Geef je valentijn een plant cadeau!

Klaar met rozen die na een paar dagen zijn uitgebloeid, chocolaatjes die na een uur al op zijn en in de soep gelopen romantische diners? Geef je valentijn een kamerplant cadeau!

We hebben vier schattige kamerplanten op een rij gezet waar je je geliefde, je moeder of gewoon jezelf mee kunt verwennen. Met de zachte vorm van de peperomia en pannenkoekenplant en de bijzondere tekening op de bladeren van het mozaiekplantje en de stippenplant kun je je liefde eens van een heel andere kant laten zien.

Het mozaïekplantje

De Fittonia heeft in korte tijd menig harten veroverd door het oogstrelende patroon op zijn bladeren. De bladeren variëren in grootte, kleur en vorm: van kleine gele of groene bladeren met rode nerven tot grotere puntige bladeren met witte nerven. Als je wilt dat de ontvanger zijn ogen niet van jou af kan houden, is het mozaïekplantje misschien geen goed idee…

Peperomia

Het blad van de peperomia heeft iets weg van het blad van de paprika- en peperplant, vandaar zijn naam. De variatie in bladvormen is heel groot, van lichtgroen tot donkerpaars. Er is zelfs een variant die op een watermeloen lijkt. Deze succulent is ideaal voor de ontvanger zonder groene vingers. Geef bij het cadeau doen dus wel even de instructie dat de plant weinig water nodig heeft. Anders is het liefdesverhaal snel over.

valentijnsdag peperomia

Pannenkoekenplant

Het leuke van de pannenkoekenplant is dat je er oneindig veel nieuwe plantjes van kunt maken door ze te stekken. Wat een heerlijk toepasselijk symbool voor de eeuwige liefde… Zo lang houden je rozen het niet vol op tafel. De plant heeft bovendien weinig verzorging nodig, en als je geluk hebt, bloeit ‘ie ook nog.

Pannekoekplant

Begonia maculata

Bij het uitpakken van deze begonia zullen er ongetwijfeld monden gaan openvallen. Het opvallende gestippelde blad maakt deze plant een ideaal cadeau om je valentijn mee te verrassen. Bovendien kan de plant tot grote hoogtes bloeien, als hij regelmatig in een grotere pot gezet wordt. Hij houdt niet zo van koude kamers, maar op Valentijnsdag zal het vast niet koud zijn in huis.

Begonia maculata