Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Eén zwaluw maakt geen zomer

Maar een hele vlucht vogels wel! Het warme weer komt eraan en iedereen staat te popelen om naar buiten te gaan, in de tuin te werken of gewoonweg maximaal vitamine D op te nemen op een bed in de zon! De seizoenen waarin we tot laat in de avonduren kunnen genieten in de tuin en de volgende ochtend beseffen dat het tóch wel handig was geweest om muggenspray te gebruiken. We zijn er allemaal klaar voor, de lente en zomer. 
 

Tuinmeubeltrends voor de lente 2022

Ook dit jaar staan er weer een aantal tuinmeubeltrends voor je klaar. We zetten ze voor jou op  een rij zodat je deze lente nog mee kunt gaan met de trends!

  • Breng binnen naar buiten! Waarom alleen maar binnen op de bank hangen. Dit kan ook zeker buiten. Kijk of een Tierra loungeset iets voor jou is! 
  • Egg chairs; razend populair door het zitcomfort en de moderne, kunstzinnige uitstraling. Weerbestendig en een ware toevoeging aan je tuin of balkon.
  • Individuele meubelstukken. Creëer orde door chaos, combineer verschillende stoelen, banken, voetsteunen of parasols met elkaar. Het lijkt op het eerste gezicht geen geheel, maar juist doordat álles anders is, is het een chaotisch geheel. 

Vul het meubilair aan met mooie zit- lig- en rugkussens in een mooie pastelkleur en je tuin is bijna klaar voor de lente en zomer van 2022. Voeg alleen nog sfeerverlichting toe zodat je ‘s avonds ook ziet met wie je in de tuin zit en wat jullie aan het doen zijn. Met sfeerverlichting kun je alle kanten op. Kies voor duurzame verlichting door gebruik te maken van zonne-energie. Recycle zonlicht met de Lumineo solar tuinverlichting! De lampen laden overdag op, en gebruiken die energie om jou ‘s avonds weer te voorzien van licht. 
 

Samen tuinieren in de zon

Duik samen met gezinsleden, je partner, broer, zus of huisgenoot de tuin in om hem goed op te fleuren voor in het warme weer. Geen tuin? Geen probleem! Balkontuinieren telt net zo goed mee als tuinieren en kan dan ook op hele leuke manieren gedaan worden. Als je een beetje creatief bent aangelegd kun je zelf je bloempotten schilderen, en ben je dat niet, dan koop je gewoon mooie bloempotten.
Wetenschappelijke onderzoeken over de hele wereld hebben aangetoond dat tuinieren een positieve werking heeft op de mentale gezondheid van mensen. Mensen gaven aan zich op verschillende onderdelen, onder het kopje mentaal welzijn, beter te zijn gaan voelen. Daarbij heeft een aanzienlijk deel van de bevolking last van de zogenaamde ‘winterdip’ of ‘winterdepressie’. De beste manier om dan de lente te starten is om de tuin in te duiken! Je werkt er de winterdip mee weg, je neemt vitamine D op en na verloop van tijd ga je de resultaten zien van de tijd en energie die je erin gestoken hebt. 

Adv. Bol.com Gardena