Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De mooiste bloemenevents in 2019

Een mooie bos bloemen op de keukentafel, een bloemenprint op je kleding, of een fleurig schilderij aan de muur. We worden allemaal een beetje vrolijker van wat mooie bloemen in ons leven. Het is daarom niet alleen leuk om wat meer flora in je huis te hebben, maar ook om zo nu en dan een evenement te bezoeken dat geheel in het thema van bloemen staat. Als koning onder de bloemenevents kennen we natuurlijk Keukenhof, maar er valt nog veel meer te ontdekken op verschillende plekken in het land. Wat dacht je van een dagje Limburg of Noord-Brabant? Zelfs als je liever naar de Randstad gaat, valt er ook in 2019 weer genoeg te beleven wat betreft bloemenevents. Lees snel verder om te zien wat jij absoluut niet mag missen! 

Tulpen oranje

Keukenhof 2019

Een lijstje met bloemenevents is uiteraard niet compleet zonder dat Keukenhof 2019 erop staat. Het jaarlijkse bloemenfestival zal plaatsvinden van 21 maart tot en met 19 mei. Je zult een heerlijk lentegevoel krijgen wanneer je je in het voorjaar tussen alle bloeiende bloembollen bevindt: het zullen er maar liefst meer dan zeven miljoen zijn. Tevens kun je weer genieten van meer dan honderden verschillende soorten tulpen. Er worden veel informatieve evenementen georganiseerd tijdens Keukenhof 2019. Zo kun je genieten van tentoonstellingen en leerzame tips ontvangen omtrent de groei en het kweken van tulpen. Een uitstapje naar Keukenhof in Lisse hoeft dus niet beperkt te blijven tot de enorme hoeveelheden bloemen in het park, maar je kunt er ook nog veel van leren. Komend jaar staat het evenement in het thema van 'Flower Power', waarbij de sfeer van de vrije en levenslustige jaren '70 weer te voelen zal zijn. Wat dit extra leuk maakt is dat Keukenhof volgend jaar ook zeventig jaar bestaat! 

In oktober worden al de voorbereidingen getroffen voor het nieuwe jaar. Er worden dan miljoenen bloembollen geplant tijdens de Bloembollenmarkt.Op deze dagen kun je Keukenhof bezoeken en advies krijgen van professionele kwekers. Bovendien is het mogelijk om hier bloembollen te kopen. Een gezellig en gratis voorproefje op de natuur die in het voorjaar zal losbarsten. 

Tulpendag 2019

Voor de fans van tulpen is er in een januari een prachtig evenement in Amsterdam, genaamd Tulpendag. Hiermee wordt het officiële tulpenseizoen op feestelijke wijze ingeluid. Het evenement zal plaatsvinden op 19 januari op de Dam in Amsterdam. Het is dan voor iedereen toegestaan om hier tulpen te plukken. De speciale tuin wordt ingericht met een enorme hoeveelheid vrolijke bloemen, waardoor het niet alleen heel leuk is om een bezoekje te brengen, maar je tevens met een mooi boeketje naar huis kan gaan. De nationale Tulpendag bestaat pas enkele jaren, maar is ook buiten Amsterdam al een groot fenomeen. Neem daarom zeker een kijkje bij lokale bloemisten, aangezien zij ook het begin van het tulpenseizoen zullen vieren. 

Rozenfestival

Ook in Limburg zullen alle bloemenliefhebbers aan hun trekken komen. Zij moeten echter nog wel eventjes wachten op het Rozenfestival. Dit evenement wordt elke twee jaar georganiseerd in Lottum. Zoals de naam al verklapt zal het bloemenevent geheel in het teken staan van rozen. Naast de prachtige decoraties worden er informatieve demonstraties gegeven met betrekking tot jouw kennis over rozen. Dat is niet alles: zo is er ook entertainment, een echte tuinmarkt met veel verschillende deelnemers, en er bestaan speciale arrangementen voor bezoekers die meerdere dagen naar het festival toe willen gaan. 

Bloemencorso Zundert

Een van de meest unieke bloemenevents vindt plaats in Zundert. Het prachtige bloemencorso is geheel opgezet door vrijwilligers. Al meer dan tachtig jaar kan elk jaar in augustus worden genoten van de wagens die versierd zijn met dahlia's en van de gezellige sfeer in Noord-Brabant. Uit alle praalwagens wordt steeds een winnaar gekozen. Als je niet genoeg kunt krijgen van de bloemencorso, dan is het mogelijk om de dag na de stoet de tentoongestelde wagens te gaan bekijken. 

Genoeg te beleven

Ben jij er al uit wat jouw volgende bloemenevent gaat worden? Er valt genoeg moois te zien voor elke bloemenliefhebber. Veel van deze evenementen zijn niet duur om te bezoeken, en ook in 2019 zullen er weer verschillende opmerkelijke bloemenevents plaatsvinden. Wie weet welke prachtige flora jij zult gaan ontdekken!

Adv. Bol.com Gardena