Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een tuinfeest organiseren in de winter? Hier zijn 3 tips!

Een tuinfeest in winter? Veel mensen verklaren je voor gek. Toch kan een tuinfeest in de winter, mits goed georganiseerd, een fenomenaal feest worden. Tuurlijk kost het organiseren van een winterfeest door verwarming en dergelijke meer tijd en geld, maar het is het zeker waard. Wil jij een tof feest organiseren wat je vrienden nooit zullen vergeten? Dan is dit je roeping om een tuinfeest in de winter te organiseren. Ga aan de slag met deze drie tips.
 

TIp 1. Zorg voor verwarmingselementen

Je grootste zorg bij het organiseren van een tuinfeest in de winter is natuurlijk het warm houden van je gasten. Zeker als het tijdens een strenge vorst is. Gelukkig is dit geen hogere wiskunde en hebben we daar een aantal oplossingen voor bedacht. Zolang je maar iets van een verwarming in de tuin hebt staan, kan de kou al gemakkelijk verdrongen worden. Denk aan tuinhaarden, kampvuren, terrasverwarmingen of andere warmtebronnen om je gasten te verwarmen.

Een andere manier voor het verwarmen van je gasten is het opzetten van beschutting. Een partytent of andere tent kun je door heel Nederland huren. Bovendien zetten partijen de tent ook nog eens op als je hier een meerprijs voor betaald. Zet in deze tent een terrasverwarmer in en je gasten kunnen hun jassen zelfs uitdoen.
 

Tip 2. Decoratie in de tuin is belangrijk

In een ideale wereld heb je een partyplanner die alles voor je regelt. Daar heb je jammer genoeg geen budget voor, dus je zal het echt zelf moeten doen. Gelukkig zijn er veel adresjes waar je decoratie kan scoren voor een prikkie. Decoratie is enorm belangrijk wanneer het op je tuinfeestje aankomt. Zeker in de winter! Hang er een kerst thema aan en zorg ervoor dat iedereen verkleed komt, stop je broer in een kerstmanpak en kijk zelf in de doos met carnavalskleding. Als je jezelf al verkleed, lijkt het gelijk wat bij binnenkomst.

Decoreer je partytent en tuin met hooibalen en kerst accessoires. Strooi daarnaast nog wat nepsneeuw (als het niet al sneeuwt) over het gras en drapeer sfeervolle lampjes her en der. En als je het aandurft met je vrienden, kun je zeker kaarsen of waxinelichtjes aansteken.
 

Tip 3. Passende eten

Idealistisch, zou je, zeker in het begin als iedereen nog moet opwarmen, warme dranken en etenswaren serveren. Dan kan iedereen wennen aan de koudere omgeving terwijl ze van binnen opgewarmd worden. Wil je nog wat extra stimulatie? Dan kun je er voor kiezen om hapjes te serveren met veel pit. De scherpste doritos of vlammetjes.  Wat betreft de drankjes kun je nooit de plank mis slaan met glühwein of warme chocomelk met rum, vergeet de toef slagroom niet! Ook kun je de barbecue aansteken, daar komt warmte vanaf én is altijd makkelijk!

Zo moeilijk is het dus niet op een tuinfeest te organiseren in de winter. Het enige wat je moet doen is het volgen van deze 3 tips, dan word je feestje gegarandeerd een groot succes. Ga snel aan de slag met de voorbereidingen van je winterfeest!

Adv. Bol.com Gardena