Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een tuin vol vlinders

Wie raakt niet ontroerd door een tuin vol vlinders. De fragiele vrolijke boodschappers van de zomer zien we graag. Maar de vlinders komen niet zomaar, je moet ze lokken en gelukkig is dat makkelijker dan gedacht. Vlinders hebben in hun korte leventje veel voedsel nodig en door het aanbieden hiervan vinden de vlinders al snel een weg naar uw tuin.

Dat voedsel, nectar uit bloemen, zit verstopt in het hart van een aantal prachtige tuinplanten. Een van de mooiste en sterkste is de Sedum, de kolossale bloemhoofden van de in de nazomer bloeiende soorten als Sedum Herbstfreude met zijn purperrode bloemen en mooi dik groen blad, is niet alleen een prima vlinderplant maar ook nog eens maandenlang fraai in de tuin. Zusje Sedum Matrona is wat subtieler van kleur, met haar zilverroze bloemschermen en blad dat ergens tussen grijs, groen en bruin inzit, heel bijzonder. Mooi is ook de nieuwe variëteit Sedum Postman’s Pride, met blad dat net zo donkerrood is als een goed glas wijn, prachtig.

Wil je graag vlinders in de tuin? Met de juiste planten blijven ze niet lang meer weg! Bekijk onze tips op Tuincentrum Overzicht!

Maar vlinders zijn wel eens kieskeurig en daarom is een tuin met enkel Sedum niet zo’n goed idee. Zorg daarom ook voor één of misschien wel twee vlinderstruiken. Deze heester die afhankelijk van de soort en uw snoeiregime één tot twee meter vijftig hoog zal worden is een andere favoriet van de tuinvlinders. Het zijn heerlijke heesters, ze bloeien lang door en zijn fijn in toom te houden. Daarom passen ze in iedere tuin, hoe klein ook. Zelfs op een dakterras staan ze graag, al kan dat te hoog liggen om compleet overvallen te worden door vlinders.

Ook van vlinderstruiken zijn heel wat mooie varianten te krijgen. Zo is er een witte en zijn ze er verschillende tinten roze. En dan het blauwpaarse kleurenpalet, daarin is de meeste keus, haal je hart op aan lavendelblauw, lila en diep diep paars.

Zet de vlinderplanten zonnig, want vooral als het zonnetje schijnt en de nectar in de bloemen opwarmt komen al die tientallen vlinders tevoorschijn.

Adv. Bol.com Gardena